1

sigara daha zararlıdır. çünkü sigara damarlara zift gibi işlemekte ve tamamen tıkamaktadır. insanın nefes almasını ve damarlarından kan akmasını engelleyen damar tıkanıklıklarına yol açar, hücrelerdeki oksijeni yok eder, bu da hücrelerin ölmesine sebep olur. ve en önemlisi akciğer kanseri, gırtlak kanseri ve dudak kanseri gibi çeşitli kanserlere yol açar. yani sigara süründürür. alkol ise bir noktada insanı sızdırır yani dur noktası vardır. tabi her ikisi de cebe de zarardır.

0

sigara da alkolde zararlıdır . alkol çok içildiği zaman mideyi de rahatsız eder . sigaradan ölümcüldür . erken öldürür denilir . sigarada oldukça zararlıdır kanser riski barındırır . ikisi arasında ayrım yapamıyorum .

0

sigara zarırlıdır tabiki alkol insana iyi gelir miğdeyi temizler bence

0

ikisinide zararı daha çoktur ama dinimizde içki haramdır günahdır ama sigara günah olmadıgını düşünüyorum içki daha zararlı

0

sigarada zararlı ,alkol de zararlı ama alkol mesela sigaraya göre daha faydalı neden ? dersen mesela böbreğinde kum olan insanlar doktorlar bile alkol öneriyor. yani mesela böbrek kumuna iyi geliyor, alkor bir de göbek yapıyor. sigarası insanın zehirlenmekten başka bir şey yapmıyor ama devamlı alkol içilirse zaten o da aynısı sigara ile eşit bir durumda zaten herşeyin fazlası zarardır. ama ben genede çok sigara içen birisiyim gerçekten bırakamıyorum ,sigarayı çocukluğumdan beri de sigara içerim.

0

sigaranın daha zararlı olduğunu düsünüyorum