0

öncelikle ii bi mama seçimi çok öenmli hem sindrim sistemi için hm dışkısının sıklıgı kokusu gibi şeyler için. aşılarını düzenli yaptırmak gerekir. fazla tüy döküyolar zaman zaman ama ona yapabilcek bişey yok ama mama seçimi burda da önemli bazı mamalar daha çok tüy dökmelerine sebep oluyor. çok fazla ev yemeği vermmek gerekior aa kediler bir gurme oldugu için herşeyi tatmak istiyorlar. bırakın tatsın. sütkesinlikle verilmemeli çunku çok zararlıymış veteriner söylemişti. hatta çok şaşırmıştım. tırnaklrını keserken dikkat edin biraz fazla kserseniz kanması asla dumaz ve veterinere gitmeniz gerekir çunku buutn sinirleri ordan geçiyor. tüylerini düzenli tararsanız dökülmeside azalır. kumunu düzenli değiştirmek gerekiyor ve hergün temizlemek gerekiyor çunku pi biyere gimek isteiyorlar. yada belki benimki oyle.

0

kedilerle en az köpek kadar sahiplerine sadık ve kıskançlıkları olan hayvanlardır
en önemlisi tüy dökme sorunlarından dolayı iç dış parazit için olan aşıları aksamaması gerekir verilen mamanın veteriner önerisine göre alınması gerekir oldukça ilgi düşkünü olup sürekli ilgilenip hafta da bir kez kedi şampuanı ile yıkanıp sürekli taranması gerekir ve onlar da tıpkı köpekler gibi gezmek ister bunun içinde onlara özel tasmalar vardır bunu kullanarak dışarıda zaman geçirmeleri ve ot yemeleri gerekir ot kediler için bir ağrı kesici etki yaratıp aynı zamanda bir çok faydası daha vardır bunun içinde yeşillik özellikle çimen olan yerlerde gezdirilmesi gerekir..

0

küçümse büyük yani yetişkin kedilerden korumak aşılarını yapmak temizliğine dikkat etmek

0

erkek yavru ise yetişkin kedilerin ualaşamayacagı yerlerde büyümesine dikkat edilmeli çünkü yetişkin kediler yavru erkek kedileri öldürürler ondan başka çokta bir zorluğu yoktur sütünü yemegini verdikten sonra kendi kendine büyüyor zaten 2 tane besledim büyüttüm ordan biliyorum arada bir de sevgi gösterimlerinde okşamalar da kediler kendilerine bakan insanlara karşı biraz daha iyimser olup yanlarına gelirler çok bir zorlugu yoktur