0

çocuk büyütmek gerçekten sabır özveri ister. öncelikle ona ne yapması gerektiğini söylemekten çok anne baba o şekilde davranmalı. mesela kitap okuma alışkanlığı isteniyorsa bunu önce anne baba yapmalı çünkü çocuk aileden gördüğü şey yapar.kesinlikle sevgiyle büyütülmeli ve yanında asla kavga edilmemeli. çocuk doğduğu andan itibaren herseyi anlar hatta anne karnında başlar bu o yuzden anlamaz demmek gerek hiç bi zaman anlıyorlar çünkü. zaten bi çocuga 0-3 yaş arasında ne verirseniz o onun dışında bişey ekleyemezsinz. özgüven vermelisiniz sorumluluk vermelisiniz. herşeyi siz yapmamalısınız.

0

çocuk gelişimnde ailenin rolü büyüktür. çocuk yetiştirmek kolay değildir. bu zahmatli bir yoldurki bu yol hep engellerle doludur. çocuk belli bir yaşa geldikten sonra girip çıktığı yeri takip etmekte fayda vardır. çocuk gelişiminde aile kader çevneninde etkisi vardır. örneğin bir kişi arkadaşını örnek alabilir. bu örnek alma sigara içme, içki içme, kumar oynama gibi sorunlar çocuk gelişiminde çevrenin etkisine örnek verilebilir.

0

disiplin önemlidir. laubali bir şekilde çocuk yetiştirmemek gerekir.

0

ilk önce şunu bilmekte fayda var. çocukların yanın da ebeveynler olarak kavga ve küfür etmek dogru bir şey diğildir. okul öncesi egitimde çocuk gelişimi için çok önemli bi aktördür. televizyon,telefon gibi teknolojik ürünlerden çocukları uzak tutmaktada fayda vardır. izledikleri tv yayınları yüzünden cocuklar etkilenirler. okudukları kitapları dogru ve düzgün secmekte fayda var.

0

çocuklarla her zaman iletişim halinde olunmalı.
büyüyeceğini düşünerek hareket etmeliyiz.
anne babalar tutarlı olmalı.

0

çocuk gelişiminde en önemli unsur her çocuğun özel olduğu, diğer bireyler ile kıyaslanamayacagı, ayrıca yaşına uygun şekilde davranılması gerektigi, onun bir birey olduğunun kabul edilmesi, zaman zaman yaşına uygun sorumluluklar verilmesi gerektiği gibi noktalara dikkat edilmelidir. çocuk yetiştirmek çok zor bir sanattır ancak özenle yetiştirilen çocuklara baktığınızda buna değer dersiniz