0

asla geçinemez ek işle geçinmeye çalışıyor bir çoğu

0

istanbul'da yaşayan biri, asgari ücretle geçinebilmesi için şuan ya bekar olması lazım. ya da evli ise bile evin kira olmaması lazım. yoksa başka türlü hem evli olup hem kirada oturmak gerçekten zor. zaten istanbul'da kiralar almış başını gitmiş. en az kira 1000 tl o da en kötüler, en köhneleri. ki daha bunun faturaları var. kışın doğalgazla ısınmayan evler çok. binanın dışında mantolama olmadığı ,için ev sıcak değil yani. bu sebeple yakıyor en az 350-400 tl civarı geliyor… ee.. daha elektrik, su faturası. daha bunun mutfak giderleri. sonra eğer çocuk varsa vay haline. bu adam ne yapsın bu asgari ücretle. sonra dışarıda daha fazla para kazanabilmek için tezgah açtığında zabıta kovalıyor, ürünlere el konuluyor. napsın bu vatandaş istanbul’da.

0

asgari ücretle şehir fark etmeksizin bir insanın özellikle bir ailenin asla geçinebileceğini düşünmüyorum. bekâr tek başına yaşayan bir insan bile asgari ücretle geçinemiyorken bir ailenin geçinmesi imkansız.

0

baktığında geçinemzsin ama geçinen geçiniyo

1

şahsen. ben istanbulda yaşıyorum fakat askeri ücretle geçinemiyoruz eşim çalışıyor çünkü ev kira faturalar mutfak gideri. derken aldigin maaştan sana hic bisey kalmıyor çocukta varsa çay haline allah yardımcısı olsun bu millet in çünkü sadece istanbulda degil bence askeri ücretle bu şekilde hicbir yerde yaşanmaz bu konudaki benim fikrim boyle