0

bence tam olarak aşkın tanımı yoktur ve aşk acı çekmektir .aşk imkansız olandır tabii ki de aşkın yaşı yoktur .herkes her yaşta aşık olabilir ve aşk aramayla bulunmaz .insanların karşısına aniden çıkar ne olduğunu anlayamazsınız hatta aşık olmak o kadar değişik bir durumdur ki ne onunla olabilirsiniz ne de onsuz yapabilirsiniz.

0

aşkım tanımı olmaz ki kelimedir anlatılmaz ki .. yaşanır ve hissedilir

0

aşk demek bir elmanın yarısı gibidir, yani sonuçta sen onun bir yarısısın bence aşık olan insanın da zaten evlenmesi lazım, en azından mezara kadar gitmesi lazım benim için aşk budur. normalde ki diğer aşklara ben zaten aşk demem sevgili olarak bir şekilde aşk yaşıyorsa o aşk zaten elbet bir gün bitecek işte o zaman da onun adı aşk olmamış olacak. aşkın yaşı yoktur ama kalkıp da baban yaşındaki veya annen yaşındaki insanlarda evlenilmez beraber olunmaz ben buna çok karşıyım yani aşk çok farklıdır ya onsuz yaşayamamak demek, onunla ölmek demek ,onunla yaşlanmak demek çok şükür bende aşık olduğum adamla evliyim ve onunla yaşlanıyorum inşallah rabbim o günleri de gösterir bana böyle yani.

1

aşk demek vücudunun başkası için işlemeye başlamasıdır. mesela kalbin artık senin için değil başkası için atmaya başlar. ellerin sadece başka birisine dokunmaya yarar ve ondan başkasına dokunmak istemezsin. ayakların sadece asık olduğun kişiye gider ve başka bir yere gitmek istemezsin. dilin ya dilin şarkılar söyleyen,küfürler eden,konuşan ve günde kaç kişinin adını söylediğin dilin varya, asık olduğun zaman sadece onu söyler. türk dil kurumuna kayıtlı 111 bin 27 kelime var. bunların hepsini kullansan bile genede aşk tarif edilmez. aşk demek mutluluk demektir. insan aşık olduğu zaman nefes almak ve nefes vermek ile hayatın geçmediğini, daha farklı şeyler olduğunu anlar. aşk bu hayatta bir insanın başına gelecek en özel ve en güzel duygudur. bazıları vardır ayran gönüllüdür herkese aşık olur ama aşk gerçekte ömür hayat boyunca 1 kişi ile yaşanır. bazıları buna karşılık alarak yaşar bazıları karşılıksız aşk yaşar ama buna rahmen vazgeçmez. aşk herhangi bir yaş sınırı barındırmaz içinde. kimi 15 yaşında aşık olur ama çocuk diye ciddiye alınmaz kimi 60 yaşında aşık olur ama yaşlı diye umursanmaz. oysaki hangi yaşta aşık olursan ol sonuna kadar yaşamak lazım aşkı.

2

aşk; çok yoğun heyecanın hakim olduğu, karmaşık bir duygu durumudur. güzel şeydir, herkesin ömründe bir kez de olsa tatması gereken bir histir. fakat niyeyse o yoğun hislerin yerini genelde acı ve mutsuzluk alır illa ki bir gün. aşkın yaşı var mıdır konusuna gelince; bence aşkın yaşı vardır. her yaşın aşkı yaşayış biçimi bile farkıdır. örneğin; 18 yaşındaki bir genç ile 40 yaşındaki bir kişinin aşkı yaşayış biçimleri aynı olabilir mi? mümkün değil olamaz. dolayısıyla buradan yola çıkarak aşkın yaşı olduğunu söyleyebiliriz.

1

aşk aslında tarif edilmez yaşanır bir şey. sanırım bir insanı kendine verdiğin değer gibi onu kendi içinde yaşamakla bitiyor.allah inşallah herkese bu duyguyu yaşatır ve ömür boyu mutlu olurlar.ayrıca bence aşkın yaşı da yoktur. bir insanın karşısına doğru denebilecek güzel bir insanın ne zaman çıkacağı asla belli olmaz belki o insanın karşısına ölürken bile çıkabilir. bunu asla kimse bilemez.aşk denilen şeyde böyle katı kurallar yoktur.eğer birinin uğruna ölebilecek ve onun için her şeyi yapabilecek durumda iseniz siz gerçekten aşık olmuşsunuzdur.