0

aşk herzaman varlığını sürdürmez evet zamanla yerine sevgi alır. o ilk zamanlar yaşadığınız duygular ve hisler zamanla kaybolur büyüsünüz olgunlaşırsınız zamanla gözleriniz açılır daha iyi görmeye daha mantıklı yaklaşmaya başlarsınız. aşk ilk başta sizin ayağınızı yerden keserken size heyecan verirken zamanla rutine biner ve her zaman öyle enerjik olamazsınız illaki zamanla aşkın heyecanı o ilk günkü çoşkusu azalır. yerini sevgiye bırakır ve sevgi siz onu sürdürdükçe devam eder. ancak bir müddet sonra sevgisi kalmayan insanlar da vardır. aşık olup seven ancak daha sonra sevgisi de biten insanları da görürüz belk de güven bir ilişki de önxeliktie.

0

bence aşk ilişkinin başındaki büyülenme halidir fakat bu büyü her zaman sürmez , süremez zaten hep bu büyü devam etseydi çok yorucu olurdu çünkü insan o dönemde başka birşey düşünemez olur hep ondan mesaj bekler, ilgi bekler, onu düşünür. bu durumun sürekli sürdüğünü düşünürsek insan hep işini gücünü aksatıe hale gelir. o yüzden olması gerektiği gibi bu büyülenme hali yani aşk bir gün illa ki yerini başka bir şeye bırakmak zorunda kalır. aşk eğer yerini sevgiye bırakırsa ilişki takıntıya bırakırsa da ruhsal bozukluğa yol açar. eğer aşk bittiğinde yerine birşey kalmazsa ilişki bitmek zorunda kalır. bu sebeple ikili ilişkilerde dış görünüş yeterli değildir çünkü dış görünüş sadece bu büyülenme halindeyken iki kişiyi bie arada tutmaktadır daha sonra ilişkiyi ayakta tutacak şeyler karakteristik uyumdur. eğer karşınızda huylarını çok tasnif etmediğiniz ama güzel ya da yakışıklılığından etkilendiğiniz için hayatınıza aldığınız bir kimse varsa o ilişki eninde sonunda bitmek zorunda kalacaktır. ama huylarını karakterini size yaklaşımını sohbetini onunla geçirdiğiniz zamanın kalitesini seviyorsanız fiziksellik bir yerden sonra gözünüze görünmez bile siz o insanın onu o yapan bütün özelliklerini bir arada seversiniz ve ondan daha güzelini ya da daha yakışıklısını bulmak sizin için bir şey ifade etmeyecektir. çünkü daha güzelini bulsanız bile onun karakterinde huyunda birini bulmanızın imkanı yoktur her insan kendine mahsustur. aşk biter dersek kırk elli yıllık ilişkilerin nasıl yürüdüğünü sorgulamamız gerekir. işte bu noktada işin içine sevgi ve bağlılık giriyor. aşk bitse dahi o insana olan sevginiz ve bağlılığınız ilişkinizi devam ettirecektir. herkese tam istediği gibi mutlu ilişkiler dilerim

0

ask kalmaz yerini sevgi alir sevgide sonrada biter yerini sadece saygi alir saygida sevgi bitince o da bitiyo sonrasi ayrilik

0

aşk yerini bi yerden sonra saygı sevgiye bırakır.aşk olur olmasına da sevgi sonsuza kadar, aşka hayat pompalar.yaşlandığımızda o ilk çifte kumrular zamanında ki gibi oluruz, sevgi olmasa karşımıza çıkan bu kadar zorluklar aşılır mıydı?.

0

hiç bir aşk sonsuza dek sürmüyor, bir yerden sonra yerini sevgi alır. buda bir yerden sonra sevgi bitip yerini alışkanlıkla doldurur.

0

bu kişiden kişiye göre değişebilir.
ama zamanla aşk yerini sevgiye daha güçlü duygularla bırakır ,sevgi varsa kopmaz bir bağ vardır. tabi aşk da zaman zaman alevlendirilebilir.

0

zamanla aşkın yerini bence sevgi alır ama aşk da sürebilir bu kişilerin kendileri ile alakalı bir durum