1

instagram uygulamasını bu kadar popüler olmasının kesinlikle kullanım kolaylığı olduğunu düşünüyorum. karışık değil ve tamamen amacına hizmet eden bir uygulama. yani sadece fotoğraf paylaşabiliyorsunuz ve bunun dışında oyundur vesairedir yok. ayrıca instagram'da birçok faydalı sayfayı ve sevmiş olduğumuz ünlülere hayranı olduğumuz dizileri ve programları rahatlıkla sayfalarından takip edebiliyoruz. basit bir arayüze sahip olduğu için kullanılması oldukça kolay ve diğer uygulamalara göre daha zevkli bir uygulamadır.
bunun dışında bence popüler olmasının bir diğer etkisi de insanların birbirlerinin hayatlarını çok fazla merak etmesi. kişiler çok fazla yaptıkları şeyleri ve hayatlarını paylaşmak isteği içerisindeler. sürekli olarak yaptıkları şeyleri birilerinin gözlerine sokmaya çalışıyorlar ve bunları en iyi yaptıkları platform instagramdır. bence instagram resmen bir dedikodu kazanı. kim nerede kiminle ne yapmış hangi fotoğrafın altına ne yorum yapmış hangi fotoğrafı beğenmiş kimi takip etmiş kimi takipten çıkarmış yeni sevgilimi yapmış yeni arkadaşlar mı edinmiş, ne yemiş ne içmiş insanlar hakkında merak ettiğiniz her şeyi instagram sayesinde kolayca öğreniyoruz hatta onların hayatları hakkında merak etmediğiniz ve bizi hiç ilgilendirmeyen şeyleri de görüyoruz aslında. kişiler resmen sosyal medyada paylaşmak için eğleniyorlar yiyip içiyorlar ve geziyorlar. sırf ınstagram'a fotoğraf atabilmek için evin içindeyken bile süslenip püslenip fotoğraf çekiliyorlar. ayrıca bir popüler olma çabasıdır sürüp gidiyor. fotoğraflarını ve paylaşımlarına gelen beyinler insanların en büyük tatmin kaynağı olmuş durumda. sosyal medya bağımlılığı gerçekten önüne geçilemeyen bir durum haline gelmiş bir şekilde ilerleyip gidiyor. birçok kişi resmen kendi hayatlarını yaşayamaz olmuş. özellikle instagram'da gördüğümüz o mutlu ve eğlenceli hallere çok da fazla aldanmamak gerekir. instagram resmen sahte hayatlarla dolu bir yerdir . günümüz zamanında ise maalesef ki her yerde sahtelik kazanıyor.
ama başta da dediğim gibi diğer sosyal medya mecralarında göre çok daha eğlenceli ve kullanım açısından daha kolay her türlü ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte bir sosyal medya ağıdır. bazen arkadaşlarımla konuşma işini bile sadece instagram üzerinden halledebiliyorum. eğlenceli paylaşımlar yapmak ve komik bulduğunuz videoları sevdiğimiz kişilerle paylaşmak bazen gerçekten iyi vakit geçirmemizi sağlayabiliyor. eskiden facebook bu konuda öncüydü ancak popülerliğini son zamanlarda fazlaca yitirmiş durumda. bunun en büyük sebebi ise bir zamanlar ortaya atılmış olan güvenlik açıklarının ve bilgilerin sızdırılmış olma ihtimalinin büyüklüğüdür. bu olaylardan sonra birçok kesim facebook kullanmaktan vazgeçmiştir. sonrasında da farklı sosyal medya platformları arayışı içerisine girmişlerdir ve instagram imdatlarına yetişmiştir. facebook'un eski popülerliğini yitirmesi de ınstagram'a ekmeğine yağ süren bir durumdur.bende son zamanlarda facebooktan çok instagramda vakit geçiriyorum.

0

güzel bir uygulama herhangi bir sıkıntı çıkmadıinsanlar mesajlaşma konusunda fotoğraf paylaşma konusunda arkadaş edinmek olsa herhangi bir sıkıntı yaşamıyor ve eğlenceli bu uygulama insanı iyi hissettiriyor artık her şeyde yapabiliyoruz arama ses kaydedici özellikle geldi

0

dostum aslında bu tamamen farklı bir olay. önceler de facebook çok popülerdi onun yerine instagram çıktıktan sonra facebook eskisi kadar popüler değil artık. ilerki zamanlarda farkılı bir şey çıkarda instagramda popülerliğini yitirmiş olacak emin olun.