0

kontra atak futbolu ve oyuncuların birbiriyle uyumu ve de beraberinde rakiplerinde yaşanan düşüş ile galibiyetler gelmeye başlayınca moral motivasyon da arttı ve bu da performansa yansıdı

0

trabzonspor lige her sene oldugu gibi harika başladı tabi bu alışilan bir durum olduğu için herkes düşüşe gececeğini düşündü ufak bir dönem öylede olsa tekrar istikrarını yakalayan takıp gerek stad etkisi gerek genç oyuncuların istekli futbolu ve en önemlisi hocanın istekli olmasıyla bu seneki en büyük sampiyonluk adaylarindandır.

0

ek olarak kenardan gelen ekubanın da bu takıma çok fazla katkı sağladığını unutmayalım

0

trabzonspor bu seneye önemli hedefler doğrultusunda başlamıştı. bunun en iyi örneği ise ligin 4. haftasında kendi sahasında galatasaray karşısında aldıkları 4-0 lık farklı galibiyet ile göstermişlerdir. bu sene alt yapıdan kadrosuna dahil ettiği oyuncuların da iyice parlaması ve pişmesi sonucu oldukça umutlar yükselmişken ünal karaman yönetiminde ki trabzonspor bu beklentileri gerçekleştirmek için büyük bir fırsat yakalamış durumda. 3 büyüklerin çok kötü durumda olması ve şampiyon yarışında bulunan takımların başakşehir futbol takımı olsun kasımpaşa olsun taraftarlarının yok denecek kadar az olması ve tecrübesiz olmaları trabzonsporu bu yarışta 1 tık ileriye atabilir. malatyaspor karşısında adeta hezimete uğrayıp 5-0 mağlup olan trabzonspor da çok radikal kararlar alınmıştı bu maçtan sonra aslında. takımın demir başları olarak gözüken onur kıvrak ve burak yılmaz kadro dışı bırakılmıştır. takımın abileri konumunda ki 2 oyuncunun kadro dışı kalmasının ne kadar doğru ve yerinde bir karar olduğunu ise ilerleyen haftalarda trabzonspor kadrosu ve taraftarları adeta bizlere göstermiş oldu sanki tüm takım ve taraftarlar bu oyuncuların kadro dışı kalmasını bekliyormuşcasına bu hafta dan sonra öylesine kenetlenip bütünleştiler ki sırasıyla önce yıllardır ne iç saha da ne de iç sahada beraberlik bile almakta zorlandığı fenerbahçeyi 2-1 yenerek olumlu havayı iyice yukarıya çeken trabzonspor sonraki hafta kayserispor daha sonrasında konyaspor'u mağlup ederek üst üste 3 galibiyet ile yavaş yavaş yukarıya tırmanmaya ve ben geliyorum mesajını vermeye başlamıştı iyiden iyiye ardından istanbul deplasmanında vodafone arena da beşiktaş karşısında 2-2 berabere kalan trabzonspor bu maçta aslında çok büyük talihsizlikler de yaşamıştır.devreye 1-0 önde girip 2. yarının başlarında 2-0 ı yakalayan trabzonspor tam havaya girmişken devamını getiremeyip zorlu deplasman da 1 puana razı olmak zorunda kalmıştır, bu hafta ise evinde çaykur rizespor ile karadeniz derbisinde karşılaşan trabzonspor zayıf rakibine acımamış ve tam 4 gol atarak devre arasına en iyi şekilde girmeyi başarmıştır. trabzonspor da bu sezon göze çarpan 4 faktörü belirtmek istiyorum, ilki bek oyuncuların aldıkları verim, adeta hücum da her pozisyonda varlar buda onların ne kadar hücumcu oynadıklarının kanıtı. ikinci olarak sosa ve abdülkadirin önlenemez formu. üçüncü olarak özellikle burak sonrası iyice kendine gelen rodagella, dördüncüsü ise kesinlikle takıma bu sezon katılan nwakame. bütün oyuncularından hücum anlamında son derece fazla fayda sağlayan trabzonsporun hiç şüphe yok ki kadrosuna 2-3 takviye yapması durumunda 2. yarı da şampiyonluk yarışında en büyük favorilerden biri olacağından hiç kimsenin şüphesi yoktur diyebiliriz. şehir uzun zaman sonra böylesine havaya girmemişti. bu havayı bir daha yakalamaları bana göre çok zor. oynadıkları pozitif ve akıcı futbol anlayışı ile bana göre başakşehirden daha çok hak ediyor trabzonspor takımı şampiyonluğu. bana göre trabzonspor için o sene bu sene artık.