0

işsizlik sorununu çözmek bence her vatandaşın sorumluluğu, özellikle de zenginlerin. devlet de, zenginler de insanlığa faydalı bir çok yeni iş imkanı açabilir. burada amaç iş bulmayan insanlara imkan sağlamak. özellikle tarımın geliştirilmesi ve o işçilere daha fazla ücret verilmesi gerekir diye düşünüyorum. yorulanlar daha çok kazanmalı.

0

işsizlik artik aşilamiycak bir sorun ne yazikki ülkemizde olmamasi gereken insanlari göndererek ucuza adam çaliştirmanin önünü keserek başka çaresi yok bu işin.

0

işsizlik ülkemizin en büyük sorunlarından biri, istihdam yerlerinin ülkemizde sınırlarında çoğalması gerekiyor çünkü işsizlik sorunu yaşam şartları ve gelecek adına planlamalar adına gençlerimiz,abilerimiz, kardeşlerimiz hoşnut kalmadığı için beyin göçü gerçekleştiriyor ve ülkemizin kalkınması adına bu bizim çalınan çanlar risk'dir.devlet elinden gelenin fazlasını yaparak atamalarda bulunabilir, harcamalarını büyük iş kurmak adına harcayabilir ve bu zaten devletin yapması gereken görevleri arasında var, bunu idrak ederek bir de şu ülkemizde ki milyonlarca suriyelileri yollayın gitsin sınırdışı edin.hiç haz etmiyorum onlardan çünkü benim anam babam eşim dostum onlar buraya geldikten beri işsizler iş de bulamıyorlar bu allah'tan reva mı? kendi canımızdan olan halkımız vatandaşlarımız evine nasıl iki ekmek götürmenin derdinde kara kara düşünüyorlar, onlardan vergi bile almıyorlar bir kuruş bile olsa.bizim askerimiz suriyeliler için savaşsın çarpışsın can versin onlar burada keyif sürsünler olacak dünya değil

0

işsizlik çok kişinin bir üniversite okuyarak daha sonra bir işyerine gittiğinde sürekli bir yerlerde iş aradığında iş bulamama sorunu dur. insanlar artık isterse 2 tane üniversite bitirsin hiçbir şekilde kendini geliştirme dikten sonra maalesef ki iş bulamıyorlar.o yüzden ilk önce insanlar üniversitedeyken kendini geliştirmeli bir sürü artık kulüpler var gruplar var endimi isteği hakkında bir sürü yerlerde vakıflar var o yüzden o yerlere gidip üye olmalıdır, kendi yetiştirecek bir sürü kitap okumalıdır yani bir sürü şey yapmalıdır ingilizce, almanca,fransızca öğrenmelidir ne kadar denk gelirse o kadar iyi.işsizlik sorunu genellikle bu insanın kendini geliştirmesi sadece üniversite okumak için okumaları 2 yıllık ve 4 yıllık fark etmiyor. bir işyerine gittiğinde zaten ona ilk sordukları şey ilk önce tecrübeniz var mı diye oluyor ve kendinizi nasıl geliştirdiğiniz diye sorular soruyorlar genellikle işverenler ama onlar eğer kendini geliştirememiş ise maalesef ki olumsuz şekilde ayrılıyorlar oradan. işsizlik sorunu maalesef ki artık günümüzde giderilemiyor. insanları artık başka yönleri başka kurslara giderek oradan öğrendikleri şeyler de kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. uyurken kısa yoldan iş bulma derdindeler artık insanlar işsizliği maalesef ki önleyemiyoruz.bir sürü artık işkur önünde 4 yıllık 2 yıllık üniversite öğrencileri var ama hiçbiri işkur'dan maalesef ki iş bulamıyorlar bazıları gidip bir kafede çalışıyor bazıları ise bir inşaatta çalışmayı daha çok tercih ediyorlar yani günümüzün artık işsizlik sorunu gerçekten çok fazla. bazı devletteki insanlar ise işsizlik sorununu yok diyor sadece insanlar işleri beğenmiyor diyorlar. aslında böyle bir şey yok iş var ama kendi mesleklerini dışında olduğu için genelde insanlar çalışmanı istemiyorum aslında bir yandan haklılar zaten önceden ilk önce böyle yerlerde çalışıyorlar kendini birazcık en azından farklı aferin atıyorlar ama daha sonra bakıyorlar ki bu işi de memnun değiller kendi alanlarındaki işleri inandıkları için orada iş bulmadan maalesef ki. o yüzden zaten iş bulamadıkları için öyle işleri gittikleri için bu kişiler ise sadece işleri beğenmiyorlar diye bahane buluyorlar bence. genel anlamda işsizlik bu ve işsizliği ancak mesela üniversite öğrencilerine üniversite okurken en azından bir staj imkanları sunmalıdır o mesleği ile ilgili yerlere gitme nelerdir oralarda cvlerini bırakabilme imkanları bulabilmektedir.o yüzden zaten üniversite asıl sorun kökeni aslında orada asıl işsizlik sebebi öğrencileri bir imkan sunuyor maalesef ki üniversitede o yüzden işsizliği ancak üniversitede giderilebilir ve işverenler artık tecrübe aramamalılardır. tecrübe aradıkları için genellikle insanlar işsiz kalıyor maalesef.

0

işsizlik ülkemiz için çok büyük bir sorundur.işsizlik gerikalmışlığın göstergesidir.iş imkanları sağlanmalıdır.

0

işsizlik ülkemizde de başta gelen sorunlardan birisidir
bende işsizim bu konuda ülkenin önde gelenlerine ve devlete çok iş düşmektedir yeni sektörler yeni iş ilanları açılarak
işsizliğin önüne geçilebilir

0

bu konuda devlete büyük bir iş düşüyor. en iyi sistemi o kurar diye düşünüyorum.