1

kış depresyonu diye bir gerçek var. güneş ışınlarından daha az yararlanmamız en büyük etken. kışın daha az sosyalleşmemiz de mutsuzluk ve depresyonu tetikleyen etkenler. hava değişimleri insanları ve psikolojilerini etkiler. ama hava nasıl olursa olsun sizin havanız hep yerinde olsun.

0

bir insanın strese girmesinde hava şartlarınında etkisi olduğunu düşünüyorum.bazı insanlar kapalı havalarda karamsar olurlar dertleri iki katına çıkar.güneşli havalar insana biraz mutluluk verir

0

bence alakası yoktur, çünkü bir insan çevresindeki olaylara göre ruh halini belirleyemez, bir insan neyse odur, mutluysa mutlu bir yapısı vardır, mutsuzsa karamsar bir kişiliği vardır zaten. ben yağmur yağdığında içim bir huzur doluyor, çünkü yağmur bereket demektir, yağmur tarım ürünleri demektir, yağmur ülkemizin dengesi demektir, bunlardan olumsuz etkilenip de kendini bunalıma sokabilecek bir insan bence ruh hastasıdır. yani yağmur yağıyor da dışarıya çıkamıyorum diye üzülen bir insanda saçmalıyordur. çünkü bu mevsimin gerektirdiği bir şey, tamam yani güneş çıktığında tabii ki insanlar daha mutlu oluyor, çünkü güneşin verdiği bir enerji de gerçektir. yağmurun altında ıslanmak kadar da güzel bir şey yoktur. güneş her zaman varken, yağmur her zaman gelen bir şey değildir. yağmurunda tadını çıkarmak gerekiyor, özellikle karlı günler harika, çünkü bembeyaz karın şehirlerin tüm pisliğini örtünmesi kadar güzel bir görüntü olamaz. ama çok doğuda yüksek yerlerdeki insanlara, allah yardım etsin, çünkü çok zor şartlarda orada karla mücadele ediyorlar. ama şehirlere düşen kar tutmuyor bile zaten ertesi gün eriyebiliyor.

0

elbette vardır. kapalı puslu ve bohem bir hava insanı intihara bile sürükleyebilir.