0

depresyona giren kişi uzman ile görüşüp bu süreci değerlendirmelidir. eğer kendisi depresyon diye tanımladığı şeyden kurtulabiliyorsa zaten halleder kendisi. öncelikle birçok sebepten depresyona girebiliyoruz. ekonomik sıkıntılar, ruhsal bunalımlar, ayrılık, işsizlik, kendine yetememe vs. gibi durumlar olabiliyor. bu durumlardan dolayı ara ara veya uzun kısa vadeli depresyonlar yaşanabiliyor. depresyona giren biri kendisini çaresiz hissedebilir öncelikle bu düşğnceyi kafasından atmalıdır. abur cubur yerine düzenli beslenilmelidir. yardım almaktan ve istemekten çekinilmemelidir. bu süreç doğru atlatılmazsa ileride daha büyük sorunlara sebep olabilmektedir.

0

her insan depresyona girer bazen çünkü bazen yaşantımızda sıkıntıları olur, üzüntüleri olur yani ölümler olabilir o yüzden de insanlar bazen bu zor dönemden kurtulmak için depresyona girmektedirler. depresyona giren bir kişi bence ilk önce eğer ki bir kadınsa ev işleri ile ilgilenebilir en azından kendini birazcık hayatın akışında soyutlayıp kendini ev işlerine verirse en azından bütün gücünü oraya harcar ve en azından kafası dağılır diye düşünüyorum. depresyona giren bir kişi tabii ki de pozitif düşünceler düşünemez bazen ama en azından birazcık kötümser düşünceleri kendi kendine yok edebilir aslında.sürekli kötü düşünmek gerçekten insanın zarar verir o yüzden de insan kendi kendini bence doktoru diye düşünüyorum. depresyonda olan kişiler genellikle sürekli dengesiz beslenirler yani cips yerler, kola yerler,şekerli gıdalar yerler yani sürekli yağlı şeyler yedikleri için genellikle vücutlarında yağ birikir ve sürekli şişmanlarlar o yüzden böyle zamanlarda bence insan birazcık kendi başına depresyondan kurtulabilir sağlıklı beslenerek. insanlar bazen işsiz kaldıklarında daha çok depresyona giriyorlar maalesef gerçekten çok üzülüyorum aslında hallerini keşke hiç iyi bir şekilde işsizlik olmasa.depresyona giren bir kişi bence eğer bunları dönerse en azından pozitif düşünceler düşünebilir, açık havada yürüyüş yapabilir yani birçok kendi kendine motive edecek şeyler düşünebilir diye düşünüyorum. özellikle de en azından bir psikologa gösteriler sen gerçekten çok iyi olur çünkü bu durumu atlatmak bazen zor olabilir onlar için.

0

en yakın çıkış kapısını bularak hemen depresyondan çıkmalıdır:-)

0

insan deprasyona girdiğinde kendisini rahatlatabilecek şeylere yönelmelidir.bu olay kişiden kişiye değişir,kimi insan müzikle ,kimi insan bağırarak,kimi insanda koşarak gibi.farklı şeylere konsantre olması lazım.daha sonra doktor yardımı da alınabilir

0

disarda ki hayatin tadini cikarmalidir bence.farkli seylerle mesgul olmalidir.

0

insan depresyona girdiğinde bulunduğu melanı terkederek bir kaç gün oardan uzaklaşmalıdır. insanları unutmalıdır. iyi şeyler düşünmeye gayret göstermelidir. ayrıca daha hareketli müzikler ve programlar takip etmelidir. arabesk ve slow müziklere takılmamalıdır.

0

ben depresyona girdigimde sürekli rap dinlerim ve yatagimdan hiç çıkmam öyle yatarım ve ses de çıkarmam sadece yatar ve dusuncelere dalarim.