0

ego kendini tatmin etsin birazcık üstünlüj sağlasın yeter ama süper ego kendi üstünlüğünü sağlasa bile o üstünlüğü o düzeyfe tutabilmek için herkezi çiğneyebilmektir

0

ego tatmin etmek bir kişinin dediğinin dogru çıkmasında hissettiği duygu durumdur diyebiliriz. mesela başarılı bir müzisyensin,etrafında ise bunu onaylayan dalkavuklar var. bunlar sizi yücelterek egonuzu tatmin eder, yani kişisel eksikliklerinizi göz ardı ettirir.

0

her insanda ego vardır diye düşünüyorum.bunlar sadece derecelendirilir.süper ego ise kendini aşırı derece de beğenmiş ve kendinden başkasını düşünemeyen en iyisi olmaya çalışan insanlara denir fikrimce.

0

bu kavramlara idare kavramını da ekleyelim isterseniz ve bir sıralama yapalım .soldan sağa akıl azalır nefis veya zevk artar.id ego süperego

0

ego benlik süper ego üstbenlik anlamına gelir.
ego id ve süperego arasındaki denge koyucudur.süperego ise genelde değerlerle hareket eden kısımdır.id tarafından haz ilkesine itiliriz süperego ise bize değerleri ve yapmamız gereken şeyleri hatırlatır.ego ikisi arasında geçiş mekanizması gibidir.