0

sirke kurmayı ve yemeyi çok seviyorum anneme bırakmadan her sene ben yaparım sirke su limon tuzu ve tuzla yapılır

0

kelem domates biber konur sirkeli su yapi hazirlanir

0

ne turşusu yapicaksiniz o malzeme güzelce yıkanir ( salatalık, lahana,acur, havuç,biber, vs) bı su hazırlanır suyun içine iri tuz,sirke , limon tuzu konur malzemeler bı bidona dizildikten sonra o su ağzına kadar dökülür ve üzerine sarımsak konur sıkıca ağzı kapatılır .

0

kelem havuc salatalik domates lahana genelde hepsi

0

turşu hazırlanırken önce malzemeler yıkanır domates salatalık biber havuç lahana gibi daha sonra sarımsak soyulur yıkanan malzemeler bidona kanur ve sarımsaklar üzerine dökülür daha sonra başka bir kapta su limon tuzu ve tuz konularak iyice karıştırılır hepsi eridikten sonra bidona aktarılır ve biraz sirke konur isteğe bağlı olarak turşu tozuda konulur ve bidonu ağzı kapatılır ve bekletilir

0

turşu yapımında birçok malzeme kullanılmaktadır en sevdiğim turşu türleri lahana salatalık sarımsak biber karnabahar ve fasulye turşusu dur turşuların çok severim annem de bana sürekli bu tuşlardan kurar

0

turşu yapımında kullanılan malzemeler şunlardır: salatalık, sarımsak, biber,lahana,havuç, yeşil domates,yeşil badem,taze fasulye,turp,sirke,tuz,limon gibi malzemeler kullanılır.kışların vazgeçilmezidir turşu.

0

bol sirke sarımsak tuz biber hıyar patlıcan felan işte

1

evde turşu nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir.
biber, patlıcan, salatalık, yeşil domates, lahana ve havuç gibi sebzeleri ve aklınıza gelen diğer sebze çeşitlerini ekleyebilirsiniz. sirke ,su ve kaya tuzu diğer yardımcı malzemelerdir.
yapılışına gelince sebzeleri temiz su ile bolca yıkayıp kirliliğinden arındırın. bir litre suya , bir çay bardağı sirke ve iki buçuk corba kaşığı kaya tuzu ekleyin. cam veya plastik bir bidon içerisine sebzeleri birbirine yakın şekilde dizin ve hazırladığınız suyu ekleyin. bidonun dibine ve uzerine nohut eklemek mayalanmasını kolaylaştıracaktır. on gun kadar bekleyin ve turşunuz hazır.