0

neden iki soyadı kullanmayalimki illaki evlendik diye kendi soyismimizi neden kullanmiyoruz ki ben kullanırım şahsen herkes ozgurdur

0

eğer hanımefendinin evlenmeden önce tez makale vb çalışmaları bulunmaktaysa iki soyadı kullanmalıdır bence ancak iki adı var ise de asla kullanmamalıdır.

0

özgür bir ülke de yaşıyoruz istediği soyadını kullanabilir kadınları kısıtlamaya çalışmayı bırakın artık

1

bence evlendikten sonra kadinin soyadini degistirmesine gicik oluyorum hayir ben o soyadla dogmusum niye bana atiyorum yirmi sene kullandigim soyadimi degistirmeyi dayatiyorlar kutuk desen o da degisiyor boyle metorozi seylerden hic hoslanmiyorum kullanabilir tabi bence hic degismemeli zaten

0

bence çok güzel iki soyadını da kullanabiliyorsun şahsen bir kadın olarak iki soyadı da kullanırım.

0

bence çok güzel bir şey. böyle bir konunun kadına bırakılması çok iyi gerçekten. kadın hangisini kullanmak istiyorsa o soyadını kullanabilme hakkına zaten sahip olmalı, isterse ikisini de kullanabilmeli.

0

soyadım osmanoğlu ya da sabancı falan değilse gerek yok :)

0

kadınların kendi isteğine bağlı bir durum. devlet böyle bir hak tanımış. gerisi sadece kadınların isteğine kalmış. özellikle ismiyle mesleğinde ünlenmiş kadınlar bu durumdan faydalanıyor. mesela avukat ve doktorlar. onlar açısından da iyi bir şey.

0

bence iyi olmuş yani kendi soyadinida kullanır ,eşinin soyadinida ama keşke bende kendi soyadını kullanmadım gerçekten pişman oldum. eşimin soyadını almasaydim kendi soyadinida kalsaydım anca mahkemeye öyle yapabilirler hiç mahkemeye uğraşamam artık. ama degldigim gibi çok iyi olmuş ikisini bir kullanmak soy isimlerinin.