0

makyaj malzemeleri kaliteli olması için kaliteli bir yerde alması gerekir normal böyle tezgahlarda satılan ve ucuz yerlerde satılan makyaj malzemeleri zaten aldığınız zaman fiyatından da belli oluyor.

0

makyaj malzemesinin kaliteli olduğunu birçok yerden anlayabiliriz. mesela bir fondöten aldığımda öncelikle nerden aldığım önemlidir. mesela bazen pazarda bile satılıyor. gidip ordan almak doğru olmaz çünkü ordakilerin hepsi çakma. orijinal değil. yani pazardan ya da ucuzlukçudan almamalıyız. gidip kozmetik mağazası varsa ordan almalı, yoksa bile internet sitesi muhakkak oluyor ordan da alınabilir. ürünü alınca içeriğine bakmamız gerekir içindeki zararlı madde oranı ne kadar az ise ürün o derecede iyi kaliteli olacaktır. yüzümüze sürdüğümüzde rengi değişmiyorsa, pütür pütür bir görüntü oluşturmuyorsa, yüzde iyice emilip yokmuş gibi duruyorsa, yüzde sivilce yapmıyorsa, komedojenik değilse, yüzde alerji ya da tahriş yapmıyorsa, tüylenme yapmıyorsa, çizgilere dolmuyorsa, yüze iyi oturuyorsa, gün içinde ilk sürüldüğü gibi duruyorsa, kokusu kötü değilse, az kokulu ya da hiç kokusu yoksa, cilt altta nefes alabiliyorsa demekki kaliteli bir ürün almışızdır.

1

bir makyaj malzemesinin ortalama bir fiyatı vardır ve onun çok altındaysa kalitesiz olma ihtimali yüksektir. makyaj malzemesi alırken kaliteli de alsanız bazen cildinize iyi gelmeyebilir. bu yüzden biraz deneme yanılma yöntemi deneyebilirsiniz kişisel deneyim elde edene kadar. onun dışında bildiğiniz ve güvendiğiniz markaları tercih etmelisiniz.

kozmetik firmalarından alışveriş yapmalısınız ve deneyerek, içeriğini okuyarak, son kullanma tarihine dikkat ederek alışveriş yapmalısınız. makyaj malzemelerinin paketi açıldıktan sonra bile bir ömrü vardır bunları göz önünde bulundurarak ürünleri kullanmalısınız.

1

makyaj hiç yapmadığımdan sadece ruj kullandığımdan bu konuda çok bilgim yok. ama kızımın tercihlerinden yola çıkarak, piyasada satılan ve ismi bilinen pahalı da sayılabilen içinde kimyasal oranı en düşük seviyede olan, (kızım kimya mühendisi olduğundan bir kere bu konuda bir konuşma aramızda geçmişti ve o zaman isimlerini de o olmaması gereken maddelerin saymıştı ama aklımda değil şimdi) ürünleri tercih ettiğini belirtmişti. organik ürünler gibi. ucuz olan her şey düşünülürse içerik bakımından tercih edilmemeli.

0

yani ben kaliteli olduğunu kullandıktan sonra anliyabiliyorum. tabi kendime marka alıyorum makyaj mahkemesini ama ne kadar markadan olsa bazen kalitesiz çıkabiliyor. yani sende kullandığında anliyabiliyorum kaliteli olduğunu. yani ben makyaj yapan birisi değilim fondöten vardır, evimde ama kullnamyi sevmiyorum anca özel birgün olursa o kadar çünkü cildimin erken yaşlanmasını istemem sadece aldığım rimel var. onunda sürünce anlıyorum kalitesini.

0

bir makyaj malzemesi kaliteli olup olmadığını dış görünüşünden bazen çözebiliriz daha sonra kokusundan anlayabiliriz ve sürdüğümüz zaman herhangi bir yan etki yapıp yapmadığını bize kötü bir etkisi oldum olmadığına bakarsak anlayabilirsiniz bir makyaj malzemesinin sürdüğümüz zaman kolay sürülen bilinmeli kalıcı olabilmeli pütürlenme olmamalıdır pigmentasyonu güzel olmalıdır rengini tam vermelidirtopaklanma yapmamalıdır görünüş güzel bir görünüş vermelidir

0

vegan markalar daha kaliteli oluyor bana göre.hem hayvan deneyleri yapmıyorlar ki bu sevindirici bir seçenek oluyor benim açımdan.kaliteli makyaj malzemeleri buraz markaya bağlı özünde.ornegin vichy iyi bir markadır ve eczanelerde satılır.nemlendiricilerini kullandığınız da aradaki farkı anlayabilirsiniz bir hafta içinde.

0

kullanmadan anlamıyorum ben. büyük markada olsa her ürünleri güzel olmuyor malesef kullanıp görmek gerekiyor. birçok büyük markanın fondateninin bende sivilce yaptığı da oldu mesela. her cilde her makyaj malzemesi uygun değil malesef bunuda yaşamadan anlamıyoruz.