0

saç diplerinde kepek olması bir çoğumuzun başına gelen kaçınılmaz bir olaydır. bunu üstesinden gelmek için bir çoğumuz doktora gider ama bunun sonucunda kepeklerin hafiflemiş olduğunu görse de herhangi bir iyileşme olmadığını gözlemler.isırgan otu özlü şampuan ve benzeri bitkisel ürün ve doğal yağlar kullanmak saç derisi için mutlaka faydalı olur.bu saç derisinde kepeklerin olayında stres ve çevresel faktörlerin de etkili olması her ne kadar durumu zorlaştırsa da bunun üstesinden gelmemiz gerekir aksi halde bu durum ilerleyerek saç derisi enfeksiyonuna kadar varabilir.düzenli olarak spor yapmak mutlaka faydalı olur çünkü bu stresle baş edebilmemiz için en etkili yollardan bir tanesidir.böylelikle stresten ve çevresel faktörlerden kötü etkilenen saç derimizi rahatlatmış oluruz. spor yaptıktan kısa bir süre sonra saç ve vücudumuzu güzel bir şekilde yıkayıp kirlerden arındırırsak daha iyi olur.saçımız daha almış olur ve temizlenmiş olur. hatta spor her şeyin başında gelir.sağlam kafa sağlam vücutta bulunur derler.oldukça da doğru bir sözdür bu bence. bunun yanında düzenli uyku da bütün vücut sistemimiz için önemlidir.insan gibi şeylere dikkat edersek saç derisinin yavaş yavaş da olsa düzelebileceği görüşündeyim.

0

şaçınıza uygun olan şampuanı kullanmalısınız. başkasını tarağını kesinlikle kendi saçınızda kullanmamalısınız. saçınızı düzenli olarak yıkamalısınız.

0

sürekli olarak şampuan değiştirmemek lazım ve saçımıza uygun bir şampuan seçmeli.saç kremini diplere sürdüğümüzde kepek oluşumuna neden oluyor.