0

kış ayların da girp olmanızı önlemek için sıcak giyecekler giyerek üşütmemeye özen göstermelisiniz. özellikle dışarı çıkarken kalın giysiler giymelisiniz. hasta olan insanlarla temas etmemeli onlara yaklaşmamalısınız. sıcak içecekler tüketmeli soğuk su ve dondurma gibi içeceklerden uzak durmalısınız. atkı şapka takmanızı öneriyorum. ayrıca sağlıklı beslenerek bağışıklık sisteminizi korumanız güçlendirmeniz gerekir aksi takdir de bağışıklığınız zayıfladığı zaman gribe nezleye yol açması daha kolay hale gelir.

0

grip hastalığından kurtulmak ve korunmak için önce hastalığın ne olduğu ve belirtileri ve ne yapmak gerektiğini bilmek gerekir.
grip influenza virüsünün neden olduğu,genellikle yıl içinde sonbahar mevsiminin sonunda doğru kış ve ilkbaharın başına kadar olan dönemde sıkça görülen oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. toplumun özelliklerine göre her yıl belirli sayıda insanı etkiler ve bu hastalıktan muzdarip olmasını sağlar. bu nedenle görülme olasılığının en çok olduğu dönem belirgin olduğu için mevsimsel grip olarak da ifade edebiliriz. peki gribin belirtileri nelerdir dersek; grip belirtileri virüsün vücuda girmesinden sonra 1 ile 3 gün arasında ortaya çıkar. bu belirtiler ateş, titreme, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve tıkanıklığı, baş ağrısı ve kas ve eklem ağrıları gibi belirtilerdir.hastalıklar bu belirtilerden genellikle 7 gün civarında şikayet ederler ve ilk başlarda oldukça şiddetlenir sonrasında düzelme başlayıp iyileşme süresi ise kişinin metabolizmasına bağlı olarak 2 haftaya kadar uzayabilir. gribin bulaşıcı olduğunu belirtmiştik.bulaşma yolları ise genellikle hastalığa yakalanmış bireylerin öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında yaydıkları damlacıkların sağlıklı bireyler tarafından solunum yoluyla alınması yoluyla olur. örneğin hasta olan bir kişi öksürdüğünde etrafına milyonlarca grip virüsü içeren damlacık yayar.hastalıklı bireylerin dokunduğu yerlere dokunulması yoluyla da az da olsa hastalık bulaşabilir.bu yüzden hasta olan bireylerle tokalaşmadan ve 1 metre uzaktan konuşarak bulaşmayı bir şey bir şekilde önleyebiliriz.
hasta olan bireylerin dikkat etmesi gereken hususların ilk başında el yıkama ve kişisel hijyen önlemleri önem arz eder.ayrıca herhangi bir uzman hekim önerisi olmadan ilaç alınmaması ve risk grubunda olan insanların da hekime başvurması gerekir.hasta olan bireylerin toplumsal sorumluluk dahilinde kalabalık ortamlarda gitmek zorunda kaldıklarında maske takması bu hastalığın yayılmasını önleyici önlemlerden biridir.hasta olan birey hapşırdığı ve öksürdüğü sırada tek kullanımlık kağıt mendil kullanıp kullandıktan sonra da etrafa temas ettirmeden bu mendilleri çöpe atması yayılmayı önleyebilir.ayrıca hasta bireylerin bol sıvı tüketmeye özen göstermesi ,beslenmesine dikkat edip, özellikle taze sebze meyve tüketmesi fayda eder.
belirgin rahatsızlığı olan bireylerin astım ,kronik böbrek rahatsızlığı, kalp damar sağlığı hastası olanlar gibi, risk grubu altında olduklarını bilmeleri önemlidir. tedavisinden bahsedecek olursak,çoğu hasta birey herhangi bir tıbbi tedavi almadan metabolizmasının güçlü olması sonucunda 1 haftaya iyileşebiliyor.ama risk grubu altında olan kişilerde hastalık ciddi ve ağır seyredebiliyor nadir de olsa metabolizmanın zayıflığından dolayı da ölümler görülebilir.risk grubu altındaki kişilerin erken dönemde doktora başvurup antiviral tedavi almaları kendi sağlıklarını açısından tıpkı antibiyotikler gibi bu ilaçlarda hekim tarafından söylenmedikçe reçetesiz olarak kesinlikle kullanmamalıdır.

0

bol bol c vitamını takviyesi alarak önleyebiliriz. ayrıca ibrahim saraçoğlu yattığınız odada soğan bulunmasını öneriyor.

0

grip olmamak için sağlığımızı korumamız lazım ,mesela yi beslenmemiz lazım ,kendimize çok dikkat etmemiz lazım ,bunlar önemli şeyler bol bol vitamin almamız lazım, zaten vitamin aldık mı en azından grip olursak bile çok çabuk atlatabiliriz. yani öyle grip olmayacak diye bir şey yok her sene olunan bir şey yap da sene bile değil yani gribi ne zaman olunca bile bilinmiyor. ben mesela yaz kış her zaman grip olurum en azından mesela bunlara çok dikkat edersek çok çabuk kolay atlatabiliriz yani gribi en iyisi ben sana böyle söyleyeyim.

0

bolca c vitamini, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi meyveler de c vitamini fazlasıyla var. sıcak şeyler tüketmek, ıhlamur, nane, kuşburnu gibi doğal bitkiler kaynatıp içmek, bağışıklığı güçlendirici yiyecekler yemek, hava değişimine dikkat etmek, soğuklardan korunmak için kalın giyinmek

0

kış aylarında bağışıklık sağlayan yiyecekler sebze ve meyve tüketirsek soğuktan kacınıp iyi giyinirsek hiçbir şey olmaz grip aşısı şart

0

soğuktan korunmak adına gerekli önlemleri kişi önce kendi alicak kalın giyinecek c vitamininin alacaksin ve rüzgardan sudan gerektiği kadar uzak duracaksın

1

kış aylarında kendimizi gripten korumak için öncelikle kalın ve sıkı giyinmeye çalışmalıyız.ayrıca hastalıklardan korunmak için yediğimizde işte dikkat etmeli bol bol vitamin almalı ve bitki çayları tüketmeliyiz. ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirecek vitamin takviyeleri alabiliriz, ekinezya çayı içebilir , bal ve zencefil karışımları tüketebiliriz.

0

bol bol portakal ve mandalin yiyerek deme yanlış olmaz galiba

0

genel olarak kış aylarında sağlığımızı korumamız için yapmamız gereken belli başlı şeyler vardır. bunun içinde genellikle sabahları bal peynir gibi şeylerin yememiz bizim için böyle bir korumaya çalıştığımızı söyleyebiliriz.