0

düğünlerde altın takmamizin sebebi gelin ve damadın yeni bir hayat kuracak olması ve sıfırdan başlıyor olmalarıdır .gelinle damat düğünde çok fazla masraf yaparlar.örneğin ev ihtiyaçları çeyiz ihtiyaçları ve düğün için gelir giderler olmak üzere birçok harcama yaparlar insanlarda düğünlerde altın takarak hem onlara hediye vermiş olurlar hem de ileride onlara yardım etmiş olurlar .gelinle damada sadece altın takılmaz günümüzde para yada evleri için herhangi bir ihtiyaç olan bir eşyada verebilirler. bir de biz başka bir düğünlerde ne takarsak diğer insanlar da aynı şekilde bize onları takarlar. mesela bizim orada kızlar evlenirken çoğunlukla kase takımı ya da tabak takımı getirirler. ama erkekler evlendiği zaman onlara altın ya da para takmayı daha uygun görürler.

0

yeni ev kuranlara yardım amaçlı takılır. gelin ve damat ihtiyacı olan eşyaları rahat alabilsin diye, eksiklerini tamamlasın diye takılır. amerika'da da akrabalar düğün sonrası evli çiftin hazırladığı ihtiyaç listesine bakıp bütçesine uygun olanı seçip yollarlar. daha sonra gelin ve damat ise yollanan eşyalara karşılık teşekkür notu yollarlar.

0

sadece altın değil nakit para da takan var, damada ya da geline döviz takan arkadaşlarımda var. çok yakın akrabaların ya da arkadaşların takar altını. "ayıp olur, ele güne karşı.... söz olur" gibi düşünceler yönünden birazda.