0

oy kullanmak birer görevdir ve mecburidir, kullanılmaması halinde de belli bir miktar para cezası vardır. ama daha hiç oy kullanmadığı için ceza yiyeni görmedim duymadım, ceza sadece sözde var yani. oy kullanmamanız halinde ceza almazsınız kısaca ama yine de bi sebebiniz yoksa oy kullanın derim ben

2

belediye seçimleri yani yerel seçimler, ya da milletvekili seçimleri yani genel seçimler de oy kullanmamanın cezası en son 25 lira idi. ama kimseye uygulandığı yok. bunu tek tek tespit etmek ve uygulamaya geçirmek büyük bürokratik zorluk. kaldı ki; akp'nin içine gelmez bu, belki de oy kullanmaya gitmeyenlerin yerine ysk!da kendilerine mühür basıyorlardır. onların işine yarayacağı için.

0

kimsenin böyle bir olaya ceza veremez veremezde.herkezin secme ve secilme hakki oldugu gibi vermeme konusundada kisiler özgürdür.hür iradesine göre davranirlar.

0

hayır herkesin özgür olma hakkı var isteyen kullanır istemeyen kullanmaz olması gereken de bu ama kullanacak olursak aday olacak kişinin yaptırımları neler bize memlekete faydası ne olcak onun seçmemiz icin halkın ihtiyaçlarını karşılamalı halktan olmali halkın içine karışmalı halkin sıkıntılarına el atmalı kendini halkına adammış karakterli düzgün olmalıdır.

0

cezası olmalı diye düşünüyorum mazeretler incelenmeli