0

soğuklara karşı alınabilecek önlemlerin, en başında, sağlığımız, yediklerimiz, yiyeceklerimiz, içeceklerimiz gelir. mevsim meyveleri ve mevsim sebzeleri yemeliyiz. dondurulmuş yiyeceklerden uzak durmalıyız. doymak için yemek yememeliyiz. doymak için yemek yendiği zaman ,sadece karnımızda doymuş olur. biz vücudumuzu da, ruhumuzda doyurmalıyız. bu yüzden, her mevsimin kendine ait sebzesi ve meyvesi vardır. bunlar tüketilmelidir. çünkü hastalıklara karşı her mineral, vitamin, sebze, meyvelerde, tavuk, et gibi ürünlerde bulunmaktadır. yoğurt yenilebilir her gün. yoğurt tüm vücudu temizleyen bir özelliğe sahiptir. kuruyemişlerden incir, kayısı, gibi üzüm gibi meyveler yenilebilir. kış aylarında en çok tercih edilen pekmez vardır. her gün bir bardak suyla karıştırılıp içilebilir. bunun yanında kalın kıyafetler giymeye dikkat etmeliyiz. fakat çok kalın giydiğinizde de terleyebileceğinizi unutmayın. bu şekilde daha çok hasta olursunuz. terlediğiniz sürece, ona göre montumuz kalınsa, içine ince bir kazak giyebilirsiniz. kalın bir kazak yediyseniz üzerine ince bir ceket, hırka giyebilirsiniz. eğer kar soğukları varsa, atkı bere kullanımına dikkat etmelisiniz. evin içinde dahi çorapla gezmeyi ihmal etmeyin. her zaman ayağınızda bir çorap bulunması gerekiyor. çünkü üşütme ayaklardan başlar, hatta topuk, ökçe dediğimiz yerden başlar ve tüm organlarımıza kadar gelir. bunun dışında günde 1 bardak ihlamur içebilirsiniz, oda hem sindirici özelliğinden dolayı hem de hasta olmamak için içilebilir. mandalina, portakal gibi c vitamin depolarını yemeyi ihmal etmemeliyiz. yatarken üzerimizin örtük olduğundan emin olmalıyız, çok kalın yorgan, battaniye kullanmamalıyız. çünkü çok kalın örttüğümüz de terlediğimiz zaman üzerimize açabiliyoruz, bu şekilde önlemlerle hastalıklardan korunabiliriz.

1

soğuk havalarda öncelikle giyim kuşama dikkat etmeli kalın giysiler tercih etmeliyiz ki üşütüp hasta olmayalım. ancak kapalı bir ortama girdiğimizde de üzerimizdeki fazla giysileri kaban mont gibi çıkarmalıyız ki terlemeyelim ve tekrardan dışarıya çıktığımızda vücudumuz daha fazla ısınmış olacağı için çok üşümeyelim. bunun dışında meyve ve sebzelerden bol miktarda tüketmeliyiz özellikle c vitamini içeren besinlerden almalıyız. bitki çayları vücudun direncini arttıran şeyler, özellikle adaçayı ,ekinezya ,ıhlamur gibi bitki çaylarını tüketmeliyiz. bal ve zencefil karışımından da hergün bir kaşık yemek faydalı olacaktır.

0

soğuklara adayı alınabilecek önlemler bir hayli vardır. örneğin havalar soğudu ve hasta olmaktan korkuyorsunuz bunu için c vitamini tüketebilirsinuz(portakal, mandalina, greyfurt, limon) gibi vitaminleri tükebilirsiniz.
başka bir önlem ise mevsimine göri giyinmedir. havalar soğuduğu için kalın giyinme şarttır

0

soğuklara karşı alınabilecek tedbirlerin en başında kalın ve sıkı giyinmek vardır. kalın ve sıkı giyindigimiz takdirde soğuklardan daha az etkileniriz. soğuk havalarda insanın direncini-bağışıklığını arttıran yiyeceklerden tüketmeliyiz. örnegin soğuk havada c vitamini olmazsa olmazdır. onun için c vitamini bulanan meyveler tüketmeliyiz. c vitamini bulunan meyvelerin başında mandalina, portakal ve greyfurt bulunur. bunları sık sık tüketiniz .