0

kekemelik sorunu genellikle küçük yaştaki çocuklarda herhangi bir korku durumuna karşılaştıktan sonra ortaya çıkan psikolojik bir rahatsızlık olarak gözlemlenebilir. ya da konuşmaya yeni başlayan çocuklar fazlaca heyecan yaptıkları durumlarda kekeleme sorunu yaşarlar. bu gibi bir sorun yaşandığı zaman aileler çocuklarına destek olup onları küçük düşürücü hareketlerde bulunmazlarsa sorun fazla ilerlemeden çözülecektir. çocukluktan başlayan kekemelik vakit kaybetmeden tedavi edilirse ilerleyen yaşlarda kekemelik sorunu görülmeyecektir. ancak bazen doğuştan gelebilen durumlarda olabilir. ağız ve dilin yapısından kaynaklı olarak fizyolojik bir sorundan kaynak kekemelik yaşanabilir. bunlarla alakalı da bazı cerrahi müdahaleler gerçekleştirilerek kekemelikte başarılı sonuçlar elde edilebilir.
eğer altında yatan sebep fiziksel bir rahatsızlıktan dolayı değilse psikolojik tedavi alarak ya da kekemelik sorunu için açılan bazı merkezlerde eğitim ve tedavi görerek bu sorunun üstesinden gelinebilir.

1

kekemelik doğuştan veya sonradan oluşan bir durumdur. bu sorunu bende yaşıyorum. gerçekten çok ağır bir durum. insan düşünebildiklerini söyleyememesi kadar aciz bir durum olamaz. tedavi konusundaysa işe yarar bir tedavi bulamadım. olsa elimden gelen her şeyi yaparım.

0

tedavilerde vardır 1 hafta içinde kekemelikten kurtulurlar

0

kekemelik rahatsızlıklar genelde korkudan olur ve genetik doğuştan da gelmektedir