0

suriyelilerin ne kadar maaş alır bilmiyorum ama ülkemizde binlerce hatta 1 kaç milyon suriyeli maaş almaktadır miktarının önemli olmadığı 500 lira olsun istersen bir buçuk milyar olsun fark etmiyor sonuçta bizim rızkımızı bizim insanımız deilde baska insanlara veriyorlar yaşam ve konfor olarak bizden daha iyi akşamlar bizim insanlarımız sokakta yatarken bizim insanlarımız bir ekmeğe muhtaçken suriyelilere verilen maaş ev iş vatandaşlık ve de vergi vermiyorlar sonra da ülkemizden düzgün bir yaşam istiyorlar zor ama çok zor.

1

suriyeli issizlerin tam olarak ne kadar maaş aldıkları bence tamamen muamma bir konu. ama birçok alanda kim bizden daha fazla ayrıcalığa sahipler ve çocuk başına da maaş aldıklarını ayrıca elektrik su gibi faturaları da ödemediklerini ya da çok az bir tutarda ödediklerini biliyorum. bir çoğu zaten memleketimizde iş güç sahibi oldu belki bizden daha iyi kazanan suriyeliler bile var. ancak buna rağmen onlara tanınan ayrıcalıklar da herhangi bir eksilme olmadığı gibi gitgide artan toleranslara sahipler ve bu sebepten de ülkemizde bırakıp gitmeye de hiç sıcak bakmıyorlar. bayağı bayağı buraya alışıp düzenlemede kurdular zaten. bazılarının bizlerden ayırt etmek bile oldukça zor bir hal aldı.

0

eskiden çok düşük bir para alıyorlardı artık onların da gözü açıldı. eskiden kadınlara bile bakmazlardi , şimdi ise kadınlara bakıyorlar, eskiden haram haram derlerdi, şimdi öyle değil onlar artık parada beğenmez oldular kendim birebir şahit oldum. bunun parası az işte burada çalışılmaz muhabbeti yapıyorlar onlar da kurnaz olmuşlar yani türkiye'de yaşıya yaşiya.

0

bu değişmekte ama artık eskisi gibi onalrda para begnmiyorlar iş begenmiyorlar ülkemizde kendi vatandaşlarımızdan çok deger verildi iş çapında oraları buraları oynamaya başladı birde ülkemizi begenmeyip laf ediyorlar yok şöyle yok böyle diye demezler mi adama ülken güzeldi de ne işin var burada diye bir trafik polis gördüm suriyeli orda maaş çok azmış memurların rüşvet al rüşvetle geçin derlemiş onlarda serbestmiş rüşvet birde şimdi burayı begenmiyorlar