0

en belirgin olarak mideye vuruyor. ama uzun vadede kalbe, karacigere etkisi vardır.

0

stres en çok mideye vurur. midede sanki bıçaklanma hissi uyandırıyor.

0

stresin neden olduğu birçok hastalık vardır. tabii ki bunları tek tek sıralamak mümkün değildir. çünkü her hastalığın başında mutlaka stres yaptığımız bir olay vardır. stres, çok düşünmek, bir şeyi çok kafaya takmak içinden çıkılmayan durumlar üzerinde sürekli düşünmek ve kendini yıpratmaktan başka bir şey değildir. bu nedenle stres yapmamız ömrümüzü oldukça kısaltır. stres yapınca insanlar kanser bile olabiliyor. ve bunun en önemli örneği zaten benim gözümün önünde oldu. annem teyzemin şiddet görmesi nedeniyle, ayrıca ablamın üniversiteyi kazanması ve orada tek başına ne yapacağını düşünmesi nedeniyle, kendini sürekli düşünmelere veriyordu. sürekli onları düşünüyordu. başka hiç kimseyi düşünmüyordu. ne kendini ne de başka bir şeyi düşünmüyordu. ve bunun sonucunda 3 ay gibi bir süre içerisinde sesi kısılmaya başladı. kanser olduğunu öğrendik ve kanser için istanbul'a tedavi olmaya gittiğinde, ameliyatlar olduğundan daha kötü bir duruma geldi. çünkü bu sefer de kendisinin nasıl bu hale geldiğini düşünüp üzülüyordu. hiçbir zaman morali iyi değildi, hep öleceğini düşünüyordu. ve nitekim öyle de oldu. aslında o süreçte ben daha büyük bir yaşta olsaydım, ona elimden geldiğince moral vermeye çalışırdım. tabii ki o zamanlar çocuk olduğum için ne olduğunu bile anlamadım.ama şu anda yaşamış olsak bu durumu onu tekrardan hayata döndüreceğim eminim bazı şeyler zamanla oluşuyor.tabii ki her şeyin bir yeri zamanı var ve o zaman da ona yaşamamız gerekiyormuş.allah kaderimizi böyle yazmış yani annem sigara bile içmeyen bir insandı.sigaranın olduğu odada bile bulunmaz, stres nedeniyle kanser oldu. yine stres yaparak kanseri yenemedi ve hayatını kaybetti. stres yapmak gerçekten çok kötü bir şey.daha birçok örnek verebilirim bu konuyla alakalı,amcam sigara ve alkol içmeyen bir insandır.evlendikten sonra lanet bir kadına denk düştü ve 7 sene içerisinde kalp krizleri geçirmeye başladı. şuan kalbinde kalp pili takılı bir şekilde hayatına devam ediyor. bu süreçte kalp krizinin getirdiği olumlu sonuçlar ona moral veriyor. sanırım çünkü kalp pili olduğu için herkes onun üzerine titriyor, o ne derse herkes onu yapıyor, onu üzmek istemiyoruz. hiç kimse istemiyor onu üzmeyi. karısı aynı şekilde aptal hareketlerine devam ediyor. fakat biz elimizden geldiğince onu üzmemeye çalışıyoruz. bu süreçte içki ve sigaraya da başladı ama ben her zaman destekliyorum onu. amca stres yapma, alkol sigara hiçbir şey değil. gerçekten de sigara içtiği için kalbi tıkanmadı,kalp krizi geçirmedi .stres yüzünden kalp krizi geçirdi. şu an sigara ve alkol ile gayet mutlu bir şekilde yaşamaya çalışıyor .karısının dırdırını alabilen tek ilaç alkol ve sigara sanırım. stres, bu ve bunun gibi birçok kötü hastalığa sebep olur. bunun için gerçekten stres yapmamalıyız. hayata bir kere geliyoruz ve olduğu gibi yaşamalıyız. ben kendimden örnek verirsem, stres yaptığın zaman, çok hızlı bir şekilde zayıflıyorum ama çok hızlı bir şekilde kilo alamıyorum. saatlerce bir konuya odaklandığım zaman eriyorum adeta.

0

1. baş ağrıları: stresli durumda baş ağrıları sıkça görülür, migren ve gerilim tipi baş ağrılarının çoğunluk nedeni strestir.
2. mide sorunları: aşırı gerginlik sonucu; mide ülseri, reflü (mide içeriğinin ağıza gelmesi), hazımsızlık görülebilir.
3. bağırsak sorunları: kabızlık, ishal, irritabl kolon sendromu (spastik kolon), şişkinlik, gaz şikâyetleri oluşabilir.
4. cilt hastalıkları: saçkıran, ürtiker (kurdeşen), egzama, tedaviyle düzelmeyen kaşıntı ve alerjilerin altında yoğun stres olabilmektedir.
5. göz seğirmeleri streste sık görülür.
6. vücut ağrıları: geçmeyen boyun ağrıları, bel ağrıları, fibromiyalji, vücutta katılık hissi görülebilir.
7. kalp hastalıkları: hipertansiyon, kalp krizi çoğunlukla aşırı stresli kişilerde görülebilmektedir.
8. ruhsal sorunlar: depresyon, kaygı bozuklukları, panik bozukluk gibi hastalıklar, gergin kişilerde daha sık görülmektedir.
9. aşırı kilo alma ya da kilo kaybı gerginlik yaşayan kişilerde sıktır.
10. hamile kalamama: herhangi bir fiziksel problem olmamasına rağmen, çiftin aşırı çocuk istemesi de stres yaratabilir ve bu nedenle hamilelik gerçekleşmeyebilir. bununla birlikte adet düzensizlikleri ve adetten erken kesilme de stresli kişilerde sıktır.
11. cinsellikle ilgili sorunlar: özellikle isteksizlik, soğukluk sıklıkla gerginlik kökenlidir.
12. vücutta uyuşukluklar, karıncalanmalar
13. unutkanlık, zihinsel karışıklık, konsantrasyon sorunları, dalgınlık sorunları
14. beyin kanamaları, daha çok stresli kişilerde yoğun gözükmektedir.
15. stres bazen kontrol altında olan tansiyon ve şeker hastalıklarının, tekrar bozulmasına neden olabilir".
stresle baş edebilmek için mutlaka kendinize zaman ayırmalısınız, dinlenmenize dikkat etmelisiniz. egzersiz yapmak ve hobi edinmek stresle mücadelede önemli yöntemlerdir.

0

stres en başta bildiğim şeker hastalıgına da yol açar şeker hastalıgının çokça çeşidi vardır stresin de bir nevi şeker hastalıgına yol açtgını duydum