0

aşkta her yol mubah midir?

4 cevap
0

aşk çok değişik bir duygu. gurur tanımaz ayaklar altına alır insanı. peki aşkta her yol mubah mı derseniz bence değil yada olmamalı demek en mantıklısı olur. her ne olursa olsun aşık olan insan karşısında ki insanı düşünmeli diye düşünüyorum. hani şu ya benimsin ya kara toprağın mantığından uzak durulmalı. aşk karşılıksız da olur her aşk mutlu sonla bitmiyor zaten. önemli olan sizin o duyguyu nasıl yaşadığınız. doyasıya yaşayın o duyguyu sevmenin aşık olmanın her anının tadını çıkartın. önemli olan o duyguyu doyasıya yaşamak. karşınızda ki sizi sevmiş sevmemiş, karşılık vermiş vermememiş o kadar da önemli olmamalı. bu yüzden aşkta her şey mübah değildir. mübah olan çok sevmek o duyguyu sonuna kadar sahip çıkmak. kimseye zarar vermemek. oyunlar oynamamak.

0

bence aşkta her yol mübah değildir. çünkü gerçekten iyi bir aşkın sağlam temeller üzerine kurulması gerektiğini düşünüyorum. sırf karşımdaki kişi bana aşık olsun diye yalanla dolanla kendimi ona aşık etmem beni ne kadar mutlu edebilir ki , ya da aşkta her yol mübah diyerek doğru olduğunu düşünmedim yollara başvurmak o aşkı ne kadar değerli kılar. eğer ki iki kişi birbirine aşıksa ve buna bir takım engeller çıkıyorsa tabii ki haklı yere o engellerle mücadele eder ve aşkımı her türlü savunurum. amansız aşkta her yol mübahtır diye düşünüp de yok yere insanlara kötülük edip insanların canını yakmam. zaten olması gereken bir şey varsa doğru düzgün bir şekilde olur. insan unutmamalıdır ki her nasip zamanına esirdir.

0

bence gerçek aşk iki tarafın da birbirini ciddi anlamda sevmesi ver yoksa karşı taraf seni sevmezse veya sadece hoşlansa bile sen onun için yaptığın şeylere değmez çünkü yarın bir gün başka biri başka bir şey yaptığında ona gitmeyeceğini malum o yüzden seni ciddi anlamda sevecek ki işte o zaman her şey mübah olur bence öyle herkes için de yapmaya gerek yok beyler.

0

aşk çaba sarfedilmesi gereken, emek verilmesi gereken bir duygudur. ama sırf aşk için aşka kavuşmak için başkalarının haklarını almak, başkalarının canını yakmak adil olmaz. bu yüzden aşk çabalanması gereken bir yol ama her şeyi yapma hakkını bize veren bir duygu değildir.