0

spor toto süper lig'de 4 büyüklerden sonra ilk kez bir anadolu takımı şampiyon olmuştur. ve o zamanlar ertuğrul sağlam'ın çalıştırmış olduğu bursaspor çok güzel bir kadroya sahip olduğu için fenerbahçe ile başa baş geçen şampiyonluk mücadelesinde son maçta beşiktaş ile oynanan maçta puan alarak adeta fenerbahçe'nin elinden şampiyonluğunu almıştır diyebilirim.

1

türkiye liginde dört büyüklerden sonra ilk şampiyon olan anadolu takımı bursaspordur 2009-2010 sezonunda son maçta beşiktaşla yapıp şampiyon olmuştue enteresan bir şekilde fenerbahçe stadda anons verdi işte fenerbahçemiz şampiyondur diye daha sonra ikinci anons geldi ve bursasporun şampiyon olduğu söylendi tüm fenerbahçeli oyuncular ve taraftarlar gözyaşlarını tutamadı bende bir fenerbahçe taraftarı olarak çok üzülmüştüm.

1

sercan yıldırım, ozan ipek, kaleci ivankov,ömer erdoğan, volkan şen, ali tandoğan, serdar aziz gibi bir çok ünlü futbolcunun yer aldığı 2009-2010 sezonunda ligde son hafta fenerbahçe'nin önünde ligi birinci sırada bitirerek şampiyon olmuştu bursaspor ve galatasaray fenerbahçe beşiktaş trabzonspor'un ardından beşinci şampiyon olarak tarihe geçmişti ertuğrul sağlam'ın çalıştırdığı bursaspor.