0

acayip güzel olurdu yada sadece isteyenlere verilse eğitimi süper olurdu ;)

0

matematik günümüzde birçok yerde vardır ders olarak gösterilen bu dal olmasaydı herşey orantısız olabilirdi yapılan bir aletin doğruluğuna inanılmazdı birçok formül kullanılan bu ders bi o kadar zor fakat eğlencelidir fakat günümüzde matematiğe gereken değerin verilmediğine inanırım çünkü öğretilen bu derste birçok öğrenci başarısız ve bilgisizdir

0

çok güzel olurdu bence en azndan bende matematik yüzünden kalmazdim onun yüzünden hep babam bu ne derdi

0

çok daha iyi olurdu onun yuzunden sınıfta kalıyoruz

0

birçok bilimin alt yapısı matematikten doğar matematik olmasaydı eğer biz bu muhteşem çevreyi ve sırlarını keşfetmekte asla yol kat edemezdik

0

matematik bilimi olmasaydı belirli bir düzen olmazdı.ölçme biçme uzunluk ağırlık hacim çap boy .

0

eğer matematik sistemi olmasaydı ,dünya oldukça zor olurdu diye düşünüyorum.
kimse rakam olarak bir şey bilemezdi .
sayılar olmazdı , bir şey ölçülemez di.
biz deriz ki matematik günlük hayatımızda , bir işe yaramıyor diye .
halbuki matematik günlük hayatımızda her şeyde var .
bir bakkala gidince , yolda , otobüste , evde yanı her yerde işimize yarıyor .
hayat matematik olmadan olmaz ve , matematik aynı zamanda diğer bilimlerde katkıda bulunuyor . diğer dallar da yok olurdu .
bilim , geride kalırdı .
örnegin bilgisayar sistemleri kotları ve daha bir sürü alanda matematik var .
gökyüzünde , hesaplamada yani matematik olmadan işimiz zor olurda baya.

0

matematik heryerde. iyi bakmak lazım. yapıtlar. inşaatlar. araclar ve gerecler olmazdı.

0

eğer matematik bilimi olmasaydı mimarlar böyle güzel yapıtlar yapamazdı, bilim adamları buluşları bulamazdı ve bilim adamları hastalıklara tedavi geliştiremezdi.

0

matematik bir düzendir. matematik aslında dünya demektir yani o yüzden ikisi farklı düşünülemez

0

matematik evrenin dilidir. insan nasıl ki bir dile sahip olmadan iletişim kuramaz evren de matematiksiz , dilsiz bir insana benzer.

0

hiçbir şeyin tam olarak düzeni ve oluşumu açıklanamaz bu nedenle de hayatımıza adapte edemezdik.

1

matematik sadece dünyaya özgü bir bilim değildir. evrenin içindeki galaksi, yıldız, yıldız kümesi, bebek evrenler, kara delikler ve bunun gibi bir çok oluşumun yapısı ve aralarındaki oran matematik ile açıklanır. ama sadece dünya açısından düşünürsek matematik biliminin yokluğu günümüzde kullandığımız hemen her şeyin elimizden kayıp gitmesine yol açardı. kullanılan malzemeler, araçlar, bilimsel ve teknik her türlü gereç matematik bilimi ve onun etkileri sonucunda var olmuştur. insanoğlunun üzerinde yaşadığı gezegeninin büyüklüğünü yıldızları yıldızlar ve galaksiler arası mesafeyi keşfetmesi ve kendisini ne kadar önemsiz olduğunu görmesi de matematik bilimi sayesinde olmuştur. evreni ve hayatı matematiksel olarak işleyemeseydik ilkellikten bir adım öteye geçemezdik.

0

matematik olmadan dünya çok karışık haksız hukusuz bir yer olurdu ama böyle bişeyin olması mümkün değildir bırakın dünyayı evrende bile herşey matematiksel bir düzene sahiptir . bizim farkında olduğumuz ve kullandığımız matematik bizim göremediğimiz ve herşeyin bir düzen içerisinde yürüsmesini sağlayan matematiğin yanında hiçtir.

0

hesap kitaplar yanlış olurdu ticaret olmazdı düzgün olurdu

0

matematik olamdan olmazdı çünkü düzen olmazdı

0

matematik düzendir.doğada evrende her ne varsa bir düzeni yani bir matematiği vardır.her bilimin temelidir.dengedir matematik.her ne kadar sevilmesede her şey matematiktir aslında.

0

sizce mantikli mi matematik olmasa diye nasıl düşünüyoruz cümle bile yoktu bu şekilde düşününce çoğu herşey matematik tır.fakat belki iyi görünürdü

0

bu sitede insanlar konuşup bilgilenemezdi bı çok konu matematik le ilgili hemen herşey onla alakalı iyi düşün iyilik et dünya kimseye kalmaz :)

0

herşeyin temeli matematik olmasaydı böyle bir yazılımla siz olmazdınız hiçbirşey olmazdı takasa devam