0

bir gün çok fakir bir adam bir dağın tepesine çıkarak belki dağın tepesinde dua etsem allah daha çabuk sesimi duyar ve dua mı kabul eder diye dağın tepesine çıkmış ve orada dua etmeye başlamış allah'ım bana bir ev bana ver araba ver bana güzel yiyecekler ver adam istediği her şeyi orada dua etmek amacıyla söylemiş sonra çok büyük bir fırtına çıkmış ve adam dağın tepesinde sallanmaya başlamış adam tepeden biraz aşağı düşmüş kurban olduğum allah'ım vermiyorsan verme niye sallıyorsun salıyorsun da niye düşürüyorsun demiş ben dua ettim dedim bana ev ve araba ver demedim beni düşür.

1

temel ile dursun, istanbul'da bir yere gitmek için minübüse binmişler.
şoför, levent, fatih, eyüp diyormuş. dursun sıkılmış ve temel'e;
-ula temel ne zaman ineceuk? demiş.
temel de demiş ki; - çatlama ula, ismimiz okunsun ineruk !
*
bir gün temel oğlunun yanına gitmiş. oğlu 10 ncu katta oturuyormuş. oflaya, poflaya merdivenleri çıkmış ve zili çalmış. oğlu babasını bu halde görünce;
-baba neden asansöre binmedin ki demiş,
temel de; asansör 6 kişilikti, 6 kişiyi bekledim ama gelmedi, bende binmedim demiş.
:)

0

bir gün temel uçağa binmiş tabi çoğu hikayelerinde uçağa biniyor zaten :) uçak arıza yapmış ve uçaktan birinin aşağıya atlaması gerekiyormuş . bütün uçak kura çekmiş kura temele çıkmış . temel bunu kabul etmemiş ve tekrardan kura çekmişler. kura yine temele çıkmış . temel bir kurnazlık düşünüp bir şartla atlarım demiş. askerde bir ayak parmağını kaybettiği için yanındaki yolcuyla benim ayak parmaklarımın sayısını bilen olursa aşağıya atlarım demiş . bütün uçakta 20 cevabını vermiş. temel yanlış bildiniz diyip ayakkabılarını çıkartmış temelde 9 parmak varmış yandaki adam ayakkabılarını çıkartmış 1 parmak fazla varmış onda 11 parmak zorla temeli aşağıya atmışlar . hikaye anlatmayı çok severim bir tane daha anlatayım bir gün nasrettin hoca komşusındam kazan almış gel zaman git zaman adamın yanına gitmiş kazan doğurdu diye kçük bir kazan vermiş adam almış uyanıklık yapacak ya hani . aradan yine zaman geçmiş hoca tekrardan almış kazanı aradan bir kaç gün geçmiş adamın yanına gitmiş demişki. kazan öldü . adam demiş kazan nasıl ölür getir kazanımı galan demiş . bizim hocada demişki kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne niye inanmıyorsun demiş :) . hadi bu son olsun bir tane daha anlatayım ben size. bizim nasrettin hoca çok akıllı bir insan ve de herşeyi biliyor bunun karşısına 3 tane hristiyanların alimlerinden gelmiş . demişlerki sen her şeyi biliyormuşsun sana soru soralım bakalım bunları da bilecek misin demişler . nasrettin hocada buyurun demiş . 1 . si demişki bünyanın merkezi neresidir diye sormuş . bizim uyanık nasrettin hocasa bundan kolay ne var bizim karakaçanın yani hocanın eşşeğinin sol arka ayağının bastığj yer demiş . adam bu nasıl olur diye sormuş . nasrettin hocada demiş inanmazsan ölç bak yanlışsa ben buradayım demiş . tabi adam koskoca dünyayı ölçecek hali yok ya geri çekilmiş . 2. adam gelmiş hadi bunu da bil bakayım benim suratımda kaç tane sakal var diye sormuş . bizim nasrettin hocada bunu bilmiycek ne var bizim karakaçanın kuyruğundaki kıl sayısı kadar var demiş. 2 adam nasıl olur böyle şey demiş . nasretrin hocada inanmıyorsan bir kara kaçanın kuyruğundan bide senin sakalımdan çekelim eşit çıkmazsa ben burdayım demiş. adamın canı kıymetli olduğundan geri çekilmiş . 3 . adam gelmiş demişki gökyüzünde kaç tane yıldız var söyle bakıyım demiş bizim hocada hiç durumu o akıllı adam hemen söylemiş bizim karakaçanın üstündeki kıl kadar istersen say tek tek bak demiş 3. adam da hiç bir şey deyemeden gitmişler . orlarsan bir adamda sormuş hoca demiş sen ne mübarek insanmışsın her şeyi biliyomuşsjn demiş . bizim hocada aslında bilmiyorum bunlar biz müslümanları ezmeye çalışıyorlar ben sadece buna izin vermedim demiş . neyse bu baya uzun oldu hadi herkese iyi akşamlar .:)