0

vah ki vah halimize... ciftcimize de destek olunmuyor... daha tarladayken soganlara hastalik bulasiyor... yani daha dogrusu oyle tabir ediliyor. bizde nasil grip varsa tarimda da iste yok kuf vurmasi bilmem ne olmasi hastalik vurdu denilir. kuf hasraligi vurdu soganlari bu sene... topluyorsun aradan belli bir zaman gecmeden bozuluyor soganlar... bu yuzden bu kadar firlaldi soganin fiyati... sonra yok depolarda tutuluyor, rant saglanmaya calisiliyor deniliyor... sirf algiyi ciftci uzerine crkmek. halbuki bu ciftciler diyordu en fazla aralik ocak ayina kadar yetecek sogan var ulkede diye... dedikleri de cikti. ne oldu simdi. soganin ithalatina karar verildi hemde %0 gumruk vergidi ile. gumruk vergisi alinmayacsk. asljnda gumruk vergisi alinmamasi soganin fazla pahaliya satilmamasini sağlar ama... iste once ciftciye suc at sonra vergi yuzdesi sifir olsun...

0

evet soğanın kilosu 7 lira hadi yemeklere birer tane soğan doğra saat yeterli oluyor ama geçen gün karnıyarık yapayım dedim misafirim vardı markete bir gittim patlıcanın kilosu 14 lira dedim herhalde burada pahalı başka bir markete gittim yine aynı mecburen 4 tane patlıcan almak zorunda kaldım yani bu işin sonu nereye gidecek bilemiyorum millet herhalde kıtlıktan gidecek bu hayattan ucuz olan bir şey kalmadı neredeyse 1 adet yumurta bile 1 lira bazı yerlerde daha bile pahalı sadece ekmek yiyip doymalıyız bu gidişle.

1

doların sonu ne olduysa o olacak. ciddi ciddi soğan kuru takip eder olduk. bu kez patates eşlik etmedi allah'dan. ürünü ekenler, taşıyanlar, depolayanlar, tedarik edenler sürekli durumun kendisiyle ilgisi olmadığını söylüyor. kiminle ilgili bu yükselme bilemedik, ama eninde sonunda düşecek, o zamanda soğanlar çürüdü diye ağlaşırlar artık. enflasyonla top yekün mücadele bu olmasa gerek.

0

şu ana kadar tamamen artış içerisinde ilerlediğini görüyoruz de inşallah kısa süre içerisinde tekrardan ucuz doğmaya başlar inşallah.

0

10 tl ye kadar yolu var 20 donum sogan var satip paraya cevirmek lazim :)

0

merak etmeyin eninde sonunda normale donecektir.