0

tatilden sonra kesinlikle hayatımıza yağlı yiyeceklerle başlamamalıyız.çünkü yağlı yiyecek ile başlarsak yorgunluğumuzu atıp iş hayatımıza geri döneceğimiz için mide asidi yanma vb. olaylar meydana getirebiliir.bunun dışında asla ama asla gazlı ve aşırı baharatlı yiecek ve içeceklerden de uzak durmalıyız.

0

bu işin tatili falan yok her zaman güzel sağlıklı beslenmeliyiz

0

aslında bir bakımdan tatil bittiği için insanlarda moral bozukluğu olduğu için kendimizi yemek yemeye teşvik etsek de sağlıklı beslenmeye devam etmemiz gerekmektedir.bunun için de şeker ve unlu gıdalardan elimizden geldiği kadar uzak durmalıyız.

0

tatil insanları ruhunu dinlendiren en önemli detaylardan biridir bu nedenle türk halkı için tatil yapmak önemli bir faaliyettir. tatillerde açık büfe otelleri tercih eden kişiler genellikle bir sürü yemek çeşidini tadar ve genellikle tatil dönüşü kilo olarak otelden ayrılırlar bu nedenle kilo probleminin önüne geçmek için tatil sonrasında detoks uygulaması yapılarak tatilde alınan kiloların verilmesi gerekir. özellikle yaz aylarında yapılan tatillerde ciddi kilo problemleri oluşabilir bu nedenle tatile giden kişilerin karbonhidrat oranı yüksek olan yiyeceklerden uzak durması gerekir tatil dönüşünde de genellikle sebze ve protein ağırlıklı besleninerek vücutta bir denge oluşturulmalıdır tatil sonrası vücut rahatlamış ve arınmış bir duruma geldiği için aynı şekilde beslenmeyle de vücudun arındırılması gerekir aksi taktirde yanlış besin ve uygulamalar ile kilo alımı kaçınılmaz bir hale gelebilir. tatil sonrası detoks suları kullanılabilir özellikle sebze ve meyveler ile yapılan detoks suları vücuttan toksin atmak için oldukça yararlı besin grupları arasında yer alır bu nedenle tatil sonrası kilo problemi yaşayan insanların en çok tercih etmiş olduğu beslenme alışkanlıkları arasında yer alır. kış tatillerinde ise insanlar daha fazla yemek yeme alışkanlığı gösterirler ve yaz tatillerini oranla daha fazla kilo alarak tatili sonlandırırlar. bu nedenle kış tatillerinde genellikle sebze ağırlıklı beslenirmesi gerekir çünkü kış aylarında yavaşlayan metabolizma daha fazla kilo alımı için uygundur. kış aylarında yapılan tatillerden sonra beslenme programına mutlaka protein ağırlıklı olan besinlerin dahil edilmesi ve bu besinlerin sıkça tüketilmesi gerekir özellikle süt ve süt ürünleri kış aylarında bolca tüketilmelidir bu besin grupları hem metabolizmanın daha hızlı çalışmasına hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım ederek kış aylarında vücut direncinin artmasına katkı sağlar.

0

tatilde de yememen gerekiyor ama her şey dahil bir otele gitmiş bir türk sen o biraz zor.haliyle yemiş yemiş şişmişsen sonrasında diyet şart.yağ tuz un şeker 4 beyaz yok.sebze protein filan karbonhidratları da azaltmaksa fayda var
.bol sıvı tabii.çayı kahveyi de azalt yarım saatte spor.100 liralık diyetisyen reçetesini
bedavaya vermiş bulundum.hayırlı günler

0

genellikle hamburger tarzı yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.gerçi bu tarz yiyeceklerden her zaman uzak durulmalıdır diye düşünüyorum ben zaten.tatil öncesi veya sonrası fark etmez.

0

tatil sonrası yağlı besinlerden tuzlu yiyeceklerden tatlılardan biraz uzak durmalıyız vücudumuzu tatilde yeteri kadar şartlarımız için biraz disipline girmesi lazım onun için tatlıdan tuzludan uzak durmalı bol bol sıvı şeyler tüketmeliyiz yağlı gıdalar yağlı besinler yememeliyiz ve bol bol spor yapmalıyız

0

tatilde çok yeriysek tatil sonrası iyi bir diyet yapmak gerek buna önem verin.

0

iyi bir tatil ve dinlenme sonucu vücudun güneş ile d vitamini bakımından zenginleştiği dönem iyi değerlendirilmelidir. aşırı yağlı ve şekerli yiyecekler tükelilmemelidir. tatilin olumlu etkilerini örtpas edecek bir yaşam tarzı benimsenmemelidir. bol sıvı tüketilmelidir. günde minimum 2 litre su tüketilmelidir. karbonhidrat bakımından zengin yiyecekler yerine protein bakımından zengin yiyecekler tüketilmelidir.

0

tatilden gelen bir insan önce yediği yemeklere dikkat etmeli çünkü yediği yenekler midesine ağrı ve çeşitli zararlar açabilir yemek olarak önce sıcak çorba gibi yemekler yemelidir. bunun sebebi ise midenin önce kendini hafifletmesi ve kilo almanın önüne geçmektir sonuçta tatilden geldiniz bir çok şey yediniz bunları önüne geçmek için bu gibi yemek uzmanları konuşuyor sonra ise soğuk ve kuru besinlere geçilebilir ancak fazla olmamak şartıyla en sonda ise tatlı yiyoruz. böylelikle tatilden sonra neler yemeğe dikkat etmemize öğrenmiş olduk böylece fazla kilo.veya mide ağrısı gibi şeylere uğraşmak yada zorunda kalmayız ve fitt bir vücut ile kaldığımız yerden devam edebiliriz ve bu gibi dertlerine bir kenara bırakmış oluruz böylece tatilimizi doya doya ve güzel bir şekilde geçer ve yapmak istediğimiz herşeyi yapabiliriz

-1

tatilde bütün senenin yorgunluğunu atıp fit bir vücuda kavuşan insan vücudunda bulunan fazla yağlardan fazla kilolardan ve selülitlerden arınan insan tatil sonrası vücudu salmamalı. tatilde kavuştuğu formundan ödün vermeden devam etmeli. vücuda karbonhidrat ile doldurmayıp sağlıklı besin alarak sağlık yaşama devam etmeli. sporu ve düzenli beslenme alışkanlığı kazandıktan sonra bırakmamalı insan bu alışkanlığı.

0

tatil bizim yılda bir defa o da genelde ortalamaya bakarsak 1 haftalığına gidip kafa dinleyip dinlendiğimiz yer. hele bir de otelde ise bu tatil, insan gerçekten kendini bırakıyor. bırakmaktan kastım o bir haftada doğal olarak çalıştığınız hırpalandığınız ve yorulduğunuz koca bir senenin acısını çıkarmak istiyorsunuz. hal böyle olunca da bol bol dinlenmek bol bol yüzmek güneşin tadını çıkartmak ve en önemlisi de bol bol sevdiğiniz yiyecekleri yemek istiyorsunuz. bence tatile giden insanın da en doğal hakkı bu. imkanlar ortalama durumlu bir aileyi yılda anca bir defa tatile çıkarabiliyor çünkü. o yüzden bence tatil sonrasında bu kilo yapan, bol kalorili ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmamız gerekiyor. çünkü zaten tatilden o bir haftada sevdiğimiz yemekleri yiyip bol bol da yatıp dinleneceğimiz için bir miktar kilo alarak dönüyoruz tatil sonrası da aynı şeye devam edersek ki tabii bu da tercih meselesi sonrası bizim için biraz hüsran olabilir.. diyeti zayıflamayı falan geçtim sadece sağlığımız için bile bunu yapmalıyız bence..

0

kilo artışına sebebiyet verecek her türlü yiyeceklerden tatil sonrası uzak durulması gerekir zinde kalmak için.uzak durulması gereken en önemli şeylerden biri üç beyaz dediğimiz un şeker tuzdur.

0

tatilde boğazını tutamaz hale gelmişsek mutlaka tatil bittikten sonra sıkı bir diyete girmemiz gerekiyor. yağlı yiyeceklerden uzak durmalıyız. ve spor yapmamanız yeterli diye düşünüyorum.

0

tatil sonrasi özellikle bayanlar cok yediğini düşünerek ve şişkinlik hissederek kilolarını kontrol etmek ister. tatil dönüşü sağlıklı bir şekilde beslenmek, paketli hazır fast food tarzı yiyecekler tuketmemek, ev yapımı sebze ve protein ağırlıklı besinler tüketmek oldukça faydalı olacaktır.

0

glisemik indeksi yüksek olan yani kan şekerini çok çabuk yükselten besinlerden uzak durulmalı örneğin şeker.

0

sağlıklı beslenmenin tatil öncesi sonrası olmaz fast food yiyecekler yağlı yiyecekler gazlı içecekler her zaman uzak durulması gereken yiyeceklerdir sağlıklı kalabilmek için sebze ağırlıklı beslenmek gerek

0

fast food kısa bir süre yenmemelidir özellikle yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır.

0

tatil sonrası yediğimiz içtiğimizlere dikkat etmeliyiz özellikle yağlı yıyecekler den gerekirse diyet programı olurturmamız gerekiyor veya doktor eşliğinde diyet yapmalıyız insan sağlığı önemlidir sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor kalın sağlıcakla

0

yağlı, şekerli, sağlıksız yiyecekler ve abur cuburlardan kesinlikle uzun durulmalıdır. bence bunların tatil öncesi veya sonrası diye ayırılması yanlıştır.