0

siyatik ağrısında yaş çok önemlidir.omurilikte yaşa bağlı değişiklikler,örneğin fıtıklaşmış diskler ve kemik darbeleri en yaygın nedenidir.bunun haricinde obezite,meslek,uzun süre oturmak ve diyabet ağrının artmasında önemli rolleri vardır.

0

siyatik sinirlerimizin adıdır ve bu sinirlerimizde oluşan ağrılara siyatik ağrısı denmektedir. genellikle bu ağrı omurgamızda meydana gelir. hareketsiz yaşam sürenlerde görülme ihtimali daha yüksektir.

0

siyatik, bel bölgesinden çıkıp kalçadan, bacağın arka yüzünden diz arkasına dek seyreden, burada iki kola ayrılan sinirin ve businire ilişkin ağrılı hastalığın adıdır. yeterli egzersiz yapmayan ve ağır iş yapan kişilerde ortaya çıkmaktadır. ağrı genelde hafif olarak başlar ve giderek şiddetlenir. ağrının şiddetlenmesine neden olan faktörler; sinirin çıktığı bölgede kıkırdak zedelenmeleri, omurlar arasında bulunan disklerin sinire bası yapacak nitelikte hareketi, duruş bozukluğuna bağlı olarak diz ekleminde ortaya çıkan deformasyonlar, ağrıya rağmen harekete devam etme gibi nedenlere ek olarak yaş, obezite, duruş ve oturuş bozuklukları (uzun süre oturarak çalışanlarda), ağır yük taşımayı veya sırta-bele yüklenmeyi gerektiren meslekler ve şeker hastalığıdır.

0

siyatik ağrıların artmasının sebeplerinden biri haraketsiz yaşamdır. yani haraketsiz kalırsanız devamlı kapalı ortamda kalırsanız bunlar bir süre sonra fiziksel ağrılar olarak ortaya çıkabilir. her yeriniz tutulur ve ağrıyabilir. özellikle sabit bir şekilde yeriniz de devamlı oturduğunuz da veya bilgisayar başında sabit bir şekilde oturduğunuz zaman bu tür durumlar da ağrılar oluşabilir. siyatik ağrılar vücudun heryerine dağılabilir ve yaygın bir şekilde fiziksel ağrılar yaratabilir. fazla uyku fazla uyumak ve yatmak ya bu tür ağrılara sebep olabilir haraketsiz yaşamda fiziksel ağrılara sebep olabilir. bu yüzden bunlar için önlem almak temiz havaya çıkmak oksijen almak spor yapmak gerekir.

0

hareketsizlik,
soğuk,
stres,
alınan gıdalar, yani beslenme şekli.

0

siyatik ağrısı çok fazla oturma aşırı kilo hareketsizlik ve ani hareket kayması sonucu oluşabilir. siyatik ağrısını geçirmek için fazla kilolardan kurtulmalı ve spor yaparak hayatımızı kolaylaştırmalıyız. vücudumuzdaki bu ağrılar sosyal yaşamımızı oldukça etkiler. streste bunun önemli nedenlerinden biri sayılabilir bu yüzden stresten uzak durmalıyız.

0

siyatik ağrısını artıran nedenler aşırı kilo, yanlış yapılan hareketler, hareketsizlik vücuttaki siyatik en uzun bel çevresinde bulunur bundan dolayı spor yapıp belimizi güçlendirmeliyiz yaş ilerledikçe ağrılardan çoğalır hergün düzenli olarak yürüyüş yapmalı iki litre su içmeliyiz

0

siyatik ağrısı vücdumuzdaki en büyük sinir olduğu bilinen siyatik sinirini ilgilendiren ağrılı bir hastalıktır. bel kemiğinin hemen altlarında bacakların arka kısımları gibi siyatik sinirlerin bulunduğğ bölgelerde ciddi ve etkli ağrılara sebep olur. bu ağrı ilk başlarda dahah hafiftir yani yavaşça başlar fakat geçen zaman ile iblikte ağrısı gittikçe daha dayanılmaz bir hale gelmeye başlar. omurgamızda meydana gelmiş olan sornlar bu siyatik aprısının en temel sebeplerini oluştururlar. omurgamızdaki kıkırdak dokusuunun zarar görmesi disk denilen yapıarın erinden çıkması ve diz kapağında ilthiap oluşturmasu siyatik ağrısına neden olabiilr. bu ağrı genellikle vücudun tek taraında görülür ve 20*50 yaş aralığında ve özellile de yoğun olarak çalışan bireylerde daha sık rastlanır.
siyatik ağrsının nedenleri
yaş; omurgamiz ve omuriliklteki yaşa bağlı olan değişikllikler mesela fıtıklaşmış diskler ve kemik darbeleri gibi siyatiğin başlıca taemel nedenini oluştuturlar.
obezite; aiırı vucüt ağırlığı omurga üzerinde baskı yani stresi arttırma etkisine sahiptir ve budasiyatği etkileyen br diğer etmendir.
meslek; ykarıda da söylemiş olduğum gibi ağır bir mesleğiniz var ise mesela yük taşımanızı gerektiren veya zuun süre mtorlu araç kullanmanızı gerektiren bir işiniz var ise siyatik ağrınızın altında yatn temel sebep olma özelliğine sahip olabilir.
uzun süre oturmak; çok uzun süreli oturmak insanlarda bazı kaslarında zayıflaması gibi orunları da beraberinde getireceği için ne yazık ki daha fazla siyatik ağrısını çekme olasılılığını da insanlara sunmuş olur. aşırı derece oturur vaziyette bir hyat tarzı benimsemek de ilerleyen yaşlarda ve zamanalrda siyetik ağrısını beraberinde getirme özelliğine sahip olabilmektedir.
diyabet; diyabet vücudumuzun kan şekerinde rol oyanyan sağlık bozuklupuduru be gbu gibi urumlarda vücudumuzdaki sinirlerde etk altında olabilir bu durumda da diyabet gibi hastalıkların siyatik ağrılarında etkili olabilecekleri düşünülmektedir.
eğer adım attığınızda ayağınızda uyuşma oluyor
tek tarafı bel ve bacak ağrısı çekiyor
düz bacak kaldırma testinde fazladan ağrısı çekiyorsanız eğer ve yukarıda bahsetmiş olduğum sağlık bozuklarından bir veya birkaçına sahip iseniz eğer mutlaka bir doktora görümeli ve gerekli olan teavisürecini aksatmadan uygulamalsınıız aksi takdirde siyatik ağrsının ilerleyen zamanlarda dayanılmaz düzeyde bir aıya sebebiyet verebileceği bu drumu yaşyan haslatın yorumları dahilinde gözlemlenmiştir.
tabii ki bu kadar ağrılı bir hastalığın tedavi yöntemi hastalaığın kendsi kadar korkutucu da değildir günümzde başarı ile koayca tedavi edilebilen ir hastalık haine gelmiştir ve tedavi sürecinde pek çok farklı yöntem kullanılabilmektedir. bu teavi yönemleri hastaının durmuna ve yaşına göre ayat tarzı gibi etmenlere bğağlı olarak değşmekte ve hasta için en uygun olan yöntem seçilmektedir.
peki bu kadarkoly tedavi edilesine rağmen gene de siyatik aprısını hi yaşamamış olmak için neler yapabilriz
düzenli egzersiz doğru oturma...

0

siyatik agrısı sinir sıkısmasıdır yanlıs ve ani haraketler siyatik bircok farklı tıbbı durumun ortak bekirtisidir ancak vakaşarın tahmini tüzde doksanı kaymıs fıtık ve diskten kaynaklanmaktadır omurga üc bölümden olusur omurlar diskler sinirler

0

bir sınır hastaligi olan siyatik çok ağır işlerde calismak ve çok hareketsiz kalmak çok aşırı kilo vücuttaki seker dengesizliği aşırı alkol kullanımı sonucunda görülmesi mümkündür.

0

siyatik ağrısını artıran sebepler ağır yük kaldırmak. zorlamak. her türlü zorluk zahmet iş güç koşturmaca vb şeylerin geneli bu olayı tetikler.

0

siyatik vücuttaki en büyük sinir olan siyatik siniri ile ilgili ağrılı bir hastalıktır.bel kemiğinin alt tarafından bacakların arka yüzleri doğrultusunda siyatik sinirlerin bulunduğu bölge ağrılarına sebebi olur.
siyatik ağrıların sebeblerini sıralayacak olursak
yaş,obezite,meslek,uzun süre oturmak,diyabet

1

siyatik ağrılarını arttıran bazı hareket ve duruş bozuklukları ağrıları arttırır.. yine aynı şekilde bu ağrılardan şikayeti olanlar bireylerin yatış pozisyonları sırt üstü olmamalı , yan yatıp dizlerini karnına doğru çekmesi gerekir..yine bu şikayete sahip kişiler oturma pozisyonundayken ayaklarının altına basamak koyarlarsa ağrılarının azalmasına yardımcı olacaktır...yine oturma pozisyonunda ortopedik sandalye kullanımı ve bel boşluğuna yastık konulması ağrı artışının önüne geçecektir..

0

ağır kaldırma , duruş bozukluğu , hava akımında kalma

0

bu tür ağrılar , hareketsiz oluşumundan veya duruş bozukluğundan kaynaklanabilir . bende de zaman zaman bu ağrılar oluşur . evde sabit bir şekilde oturduğunuz ve hareket etmediğiniz zaman tutulup kalıyorsunuz bunun etkisi olabilir . bunun için spor ve yürüyüşü öneriyorum kaslarınız ve ağrılarınızı için iyi geliyor . ayrıca duruş şeklinin oldukça önemli bilgisayarda içi vakit harcıyorsanız veya yanlış pozisyonlarda oturarak eğilerek duruyorsanız bu durum vücutta siyatik ağrılara sebep olur. bunun için durumunuzu düzeltmenizi daha doğru biçim de oturup kalkmasını yavaşça egilmenizi öneriyorum.

0

siyatik ağrısı için genelde sinirsel bir ağrı derler .sinirlenme sonrası agresif tavırlar sergileyen bir şekilde yaşayan insanlarda görülen bir ağrı şekli dir.

0

iste siyasette her kisi birbirine satasirlar ve kavga atakta durmayarak ekonomin kotu yonune gore olarak baslarlar

0

siyatik ağrısını hafifletmek içi iki ayağa çok fazla yük bindirmemek gerekiyor. sürekli ayakta olacağınız zaman bir ayağınızın altına alçak bir tabure koymak sinirleri raharlatır. otururkende ayağınızın altına bir sandalye almak faydalı olacaktır. temizlik yapan kadınlarda fazla dizlerini bükerek işlerini yaptıkları zaman siyatik ağrıları artmaktadır. ayakta uzun süre desteksiz kalmak, aşırı ağır taşımak, dizleri çok bükmek siyatiği arttırır. hareketsiz kalmak ve ağırlık kaldırırken, çömelerek almak yerine eğilerek almakta ağrıları fazlasıyla arttırır. işiniz gereği sürekli oturarak iş yapmanız gerekiyorsa muhakkak sandalyenizin ortopedik olması gerekmektedir. eğer ortopedik değilse altınıza ve belinize destekleyici ortopedik yastıklar koymak ağrılarınızı azaltır. ayrıca siyatiği olan kişiler kesinlikle aşırı kilo almaktan da kaçınmalılardır. tüm bunlara dikkat edildiği zaman siyatik ağrılarında hafifleme olduğunu göreceksiniz.

0

sıyatık agrısı genelde bel kısmında ve ayak arkasında baslar , bu agrı gıtıkce devam eder gun gectıkçe agrının etkisi daha kotu ve acı verici bir hal alır bu nedenle dıkat edılmesı gerekir .

0

siyatik vücuttaki en büyük sinir olan siyatik siniri ile ilgili ağrılı bir hastalıktır. bel kemiğinin alt taraflarından bacakların arka yüzleri doğrultusunda siyatik sinirlerin bulunduğu bölge ağrıları sebep olur. siyatik ağrısı genelde yavaş başlar ve zaman geçtikçe artar. omirilikte meydana gelen sorunlar siyatiğin sebebidir. genellikle vücudun tek bir tarafında görülür. siyatik genellikle 20 ve 50 yaş aralığında ağır iş yapan spor yapmayan kadın ve erkelerde görülür. düzenli egzersiz ve fizik tedavi siyatik tedavi için önerilen yöntemlerdir.