0

incirleri küpten daha büyük bir şekilde doğrarız daha sonra onu toz şekere koyar bir gece onun buzdolabında bekletiriz ertesi sabah kalkıp onu kaynatırız kıvamında tutturmaya yakın bir iki parça limon tuzu ekleyip altını kapatırız ve sıcak sıcak şişeleri doldururuz

0

incir reçeli'ni genellikle biz daha çok yaparız evimizde annem daha çok yapar. incir reçeli için incirler iyice yıkanır ve dörde bölünerek bir kaba koyulur daha sonra içine 5 su bardağı şeker koyularak bir tencereye koyduktan sonra içine üstü açık alttan su koyulur daha sonra kendiliğinden yavaş yavaş kaynayarak yavaş yavaş kaynadıktan sonra içine biraz karanfil koyulur 2 tane daha sonra kaynattıktan sonra bunları incirler iyice rengini gösterdikten sonra biraz soğumaya bırakılır ve kavanozlara koyularak ters çevrilir kapakları kapatılarak daha sonra afiyetle yenir ters çevrilir.

0

biz daha olmamış, ham incirden yapıyoruz. yöreden yöreye değişir. incirler yıkanıp şerbete atılıp kaynatiliyor. olmuş incirden olanın da çok bir farkı yok.