0

insan olarak doyumsuz varlıklarız belki de bu doğamız da var bilemiyorum. hep daha fazlasını istiyoruz . bir şeye ulaştığımız an bir süre sonra ona olan hevesimiz azalıyor. daha başka şeyler istiyoruz beklentilerimiz değişiyor veya o isteğimiz şeyin hep daha fazlasını istiyoruz ve bunun bir sonu yok. yani insan bir şeyi istediği zaman hep daha fazlasını ister ve yetinmek bilmez daha güzeli olsun daha iyisi olsun oda olsun buda olsun gibi. yetinmeyi öğrenmek bilmek gerekir. elimizdekilerin kıymetini bilmeliyiz. zaten bu yüzden değilimdir ki elimizdekilerin değerini ve kıymetini en çok da kaybedince anlıyoruz. kaybetmeden bir bile bilsek. düşünün yeni bir şey aldığınızda eskisini çöpe atıyoruz. insan da bir nevi böyle işte yeni şeyler istiyor yeni şeyler bekliyor fazlasını istiyor yetinmiyor. küçük şeyler mutlu olabilmeyi bir becerebilsek onlarla yetinmek daha fazlasını istemekten vazgeçsek belki de kıymet bileceğiz ancak insan olarak ister istemez bencilce düşündüğümüz sadece kendimizi düşündüğümüz zamanlar oluyor. insan doğası içerisin de bu tür duyguları da barındırıyor. zaten böyle görüyor ve öğreniyoruz. evrimde evrime nesilden nesile. yaparak görerek bilerek farkına varıyoruz. düşünün ki birini kırdınız ve onu kaybettiniz. onu kırmış olduğunuz umurunuzda bile değil. onu kaybettikten bir süre sonra o yalnızlığınız ve ona olan özleminiz artıyor zamanla empati kurabiliyor ve karşınızdakini daha iyi anlayabiliyorsunuz ve böylece keşke yapmasaydım hata yaptım onu kaybettim gibi düşüncelere kapılıyorsunuz. yani bunu yaşamadan anlamıyorsunuz. işte tıpkı bunun gibi insan bir şeyi gereğinden fazla istediğin de ya da ona karşı beklentisini yüksek tuttuğunda da bunu kafaya takıyor ve buda insan da hep yeni beklentiler doğuruyor. bu bir döngü gibi. devamlı istekler talepler ve daha fazlası insan birazda böyle bir yaratık sanırım. kendimizi biraz eğitmemiz gerekiyor. elimizde olanlar ile yetinmeyi bilmeli şükür ve sabır edebilmeliyiz. küçük şeylerden mutlu olursak büyük şeyler bizi etkilemez. bu yüzden de kendimizi geliştirmeliyiz.eğitmeliyiz.

0

çünkü adi üstünde insanoğlu bir şey elde eder ve daha fazlasını ister bu doğanın kanunu.

0

insanoğlu doyumsuz olur elindekinin kıymetini bilmez kaçırınca değerli olur

0

aslında küçüklükten büyüdüğümüz ortam yüzünden şükür etmeyi öğrenemiyoruz. şükür etsek iyisinin iyisini istemeyiz. elimizdeki şeye şükür ederiz. o daha iyi allah isterse olur. her zaman şükür etmeyi öğrenmek gerek.

0

çünkü biz insanlar hiçbir zaman elimizdekilerle yetinmeyi bilmiyoruz. ve bundan kaynaklı olarak her zaman her şeyin daha iyisini ve daha çoğunu istiyoruz.

0

insanlık yaratıldığından beri hep her zaman daha iyisini en iyisini istemiştir bunun en büyük örneği insanlar hiçbir zaman doymazlar aç gözlüdür lar hep daha iyisini en iyisini isterler bunun belli bir sebebi yoktur aslında yaratılışından beri böyledir her zaman başkasının çimeni bize daha yeşil görünür bu sözün anlamı şudur başkalarının elindekiler başkalarının cebinde killer başkalarının sahip oldukları şeyler bize daha güzel görülebilir aslında eşit olmamıza rağmen aynı şeyler olmasına rağmen yine de başkasının yaşadıkları yaşadıkları bize daha hoş görünür bu çok yanlış bir tâbirdir ama gerçektir hayatın kuralı budur

0

elimizdeki imkanlarla yetinmeyi asla bilmiyoruz. hep daha iyisini istiyoruz. dediğiniz gibi iyisininde uyisini isyiyoruz. bunu hepimiz yapıyoruz. günümuzde artık böyle oluyor. herkes refah bir şekilde yaşamak ister bu sebepten bu tür istekler doğuyor.

0

malesef günümüz insanlsrı doyumsuzdur ve herşeyin fazlasını isterler neden zekat vardır çünkü sen zenginsin senden fakir olanlar vsr ona verirsin birazını ki onunda beli doğrulsun ama günümüz insanlsrı nankör olduklarından dolayı illami ben düşüncesine sahiptirler.
ben doyayım başkası doymasada olur derler malesef böyle bir düşünce ile gelişmemekteyiz arada iyi insanlar vardır fakat bir iyi insan ile dünya değeşirmi bilemem yardım sever olmal gerek çok ile yetinmemek gerek aç gözlü olmamak gereklidir.

0

yetinmeyi bilmiyoruz aslında hep daha iyisini daha fazlasını istiyoruz halbuki oldugumuz noktalarda olmak isteyen ne çok insanlarda vardır ama biz bununla bile yetinemeyip daha fazla şeyler istiyoruz hırs dene bir şey bu