0

ülkemizde alt yapıya önem veren bana göre tek bir kulüp bulunuyor.o kulüp ise kesinlikle altınordu futbol kulübüdür. 4 büyükler bile altınordu kadar altyapıya önem vermiyor. altınordu'dan çıkan birçok yıldız oyuncu bulunmaktadır. bunlardan bir iki tane sayacak olursak,cengiz ünder cengiz altınordu altyapısından yetişerek kendisini beğendirdi.ve başakşehir'e transfer oldu daha sonra başakşehir'de de harika bir dönem geçiren cengiz italya futbol ligi'nin köklü takımlarından olan roma futbol takımına gitti. ve şuan barcelona'nın dikkatimi çeken oyunculardan biridir.cengiz çok başarılı bir oyuncudur.genel olarak demek istediğim altyapıya önem verildiğini de böyle oyuncular çıkabilir.daha sonra barış barış da kendisini vererek fenerbahçe futbol takımına gelmiştir. ben genel olarak oynadığı futbolu çok beğenen biriyim. umarım bu iki oyuncu da kendini bozmaz ve böyle başarılı olmaya devam ederler.

0

bizim ülkede futbol bitmiş bir vaziyettedir. bir milli takım oluşturamayacak kadar futbol alt yapısı bitmiş ve yok olmaya yüz tutmuş durumdadır. genç futbolcu yetiştirmek ve gelecekte futbolda söz sahibi olabilmek için alt yapıya önem verilmeli ve gerekirse federasyon bütün illerde genç futbolcu kampları yapmalıdır. böyle girişimin olmadığı ülkelerde futbol yok olmaya mahkumdur. bu ülkeye bir tuncay şanlı, bir hakan ünsal ve bir rüştü gelmiyorsa bunun sebebi ve sorumluluğu hepimizindir.

0

bence türkiye'de alt yapıya önem verilmiyor verilseydi eğer şuan alt yapıdan yetişen bir çok oyuncu olurdu. alt yapıya en çok önem veren kulüp kesinlikle altınordudur. çünkü en iyi oyuncular ordan yetişiyor örnek verecek olursam, cengiz ünder altınordu'da kendisini gösterdi ve başakşehirde forma giydi kısa süre sonra ise roma futbol takımının ilgisini çekti ve şuan romada harikalar yaratıyor oynadığı oyunla çok beğenilmektedir bence alt yapıya sadece altınordu değil diğer kulüplerde önem vermelidir. fenerbahçe'de şuan alt yapıdan bir kaç oyuncu var bunlar ömer faruk beyaz,yiğithan güveli baska bilmiyorum fenerbahçenin daha çok alt yapıya önem vermesi gerekiyor. galatasaraydanda maksimum 2-3 kişi yetişiyor ozan kabağı biliyorum şuan sadece büyük takımların alt yapıya önem verip biraz yatırım yapması gerekiyor düşüncesindeyim.

0

türkiye de hiç alt yapı yok denecek akdar az ve iç önem verilmiyor genç yeteneklere ortam sağlanmıyor ve genç yeteneklerin keşfetilmesi olmuyor avrupa ve latin amerika ülkelerinde alt yapıya verilen önem onları nasılda zirveye taşıdıgı görülmekte bence alt yapıya da daha fazla destek ve önem verilmeli a milli futbol takımının teknik direktörü lucesku bu konuya değinmiş ancak herhangi bir destek alamamıştır

0

bence türkiye'de alt yapının hiçbir şekilde geliştiğini göremiyorum. gerçekten e daha çok kötü yerlere geldiğinizi söyleyebiliriz. özellikle futbolda genç yeteneklerimizi olmasını ve çok yetenekli yerlere gelebileceklerini tahmin ediyorum ama gerçekten bunu yapabilmemiz için de belli başlı kurallara gerek var. şu zamana kadar yaptıklarını pek fazla beğenmedim çünkü şu andaki milli takımın halini görüyorsunuz. bu yüzden bu problemi bir an önce çözülmesi gerekiyor ve türk futbolunun daha iyi yerlere gelebilmesi için neler yapılması gerektiğini oturup masaya konuşulması gerekiyor. yoksa türk futbolda yakın zaman içerisinde yavaş yavaş bitebileceğini düşünebiliriz. inşallah yakın zamanda iyi destekler gelerek altyapının da tamamen iyi bir destekle yükselişe geçeceğini tahmin ediyorum ve önümüzdeki yıllarda daha başarılı bir türkiye görmek isteriz.

0

türkiye de hicbir şey geliştirilmez sadece iyileştirilir ve az buz degişiklik yapılır bunada geliştirilmek temez kaldırım taştan siz bu kaldırımları aynı şekirlde altınla döşeseniz bu gelişim değildir sadece değişimden ibarettir.