0

hristiyanlık başığı altında pozitivist eleştirel görüşü kınayan ve yasaklayan kiliselerin ellerinde tuttuğu gücü korumalarına yarayan aptal düşünce tarzı.günümüzde bir örneği çok yakınlarda devlet iktidarında mevcuttur.

0

geçmişte hristiyan din adamlarının her zaman doğruyu söyledğine inanan halkın düşnce sistemidir

0

skolastik düşünce bağnaz düşüncedir.başka görüşlere değer vermez.

0

skolastik düşünce genellikle ortaçağ kilisesi ile özdeşleştirilmiş düşünce biçimidir. yeniliğe, sorgulamacı, eleştirel ve bilimsel düşünceye bütünüyle kapalı bakış açısını benimser. işte ortaçağ avrupasının kilisesini en iyi anlatan sözcükler bunlardır. o dönemde kilise, devlet yönetimleri üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. çünkü laiklik olmadığından devletlerin de dini inancı vardır. kilisenin bu gücünü kaybetmemesi, insanlara dini ve yaşamsal konularda söylediklerinin sorgulanmamasıyle ve sorgusuz, sualsiz itaat edilmesiyle olacaktır.
bu dönemde çoğu aydın, düşünür, kaşif, bilim insanı kilisenin tekerine çomak soktuğu için idam da dahil olmak üzere türlü türlü cezalara çarptırılmıştır. bu cezalar genellikle engizisyon adı verilen sözde mahkemeler aracılığı ile verilmiştir.
fakat ortaçağın sonuna doğru yaşanan bilim, sanat, teknoloji, mimari ve kültürel alanlarındaki aydınlanma rönesansı doğurunca kilisenin gücü ve itibarı ile birlikte tutucu skolastik düşüncesi gitgide zayıflamıştır. ve nihayetinde din alanında yaşanan reform ise, kilisenin tartışmasız tahakkümünü ortadan kaldırmıştır.

0

skolastik düşünce orta çağda papazların uydurduğu gerçeklikle hiçbir alakası bulunmayan bir düşünce tarzıdır. bilimi reddeden yenileşmeyi reddeden ve insanların aklını kullanmasını engelleyen bir düşüncedir. sadece papazlara inanılır güvenilir ve günah çıkarma gibi yöntemleri vardır para karşılığı cennetten parsel arazi satın alıp oradaki yerini hazırlayabiliyorsun lafta sonra para verip günahlarını affettirebiliyorsun sadece papaz var ve sen varsın tanrı ile arana bir nevi aracı sokmak gibi bir şey papazsız bir şey yapamıyorsun affedersin tuvalete gitmeden önce bile papaza sormak gibi bir şey işte

1

ortaçağ felsefesidir. özellikle aristo nun bilimsel sistemini kilseyle uyumlu bir biçimde birleştirmek isteyen felsefede. bilimi inkar eden sistemi geliştirmeye çalışmasıyla anılır.

0

skolastik düşünce bilimi inkar eden din usulüne dayanan sadece tanrıdan gelen mesajlara bakılarak yola çıkılan bir düşünce para karşılığı cennetten arazi parsel alabildiğin saçma bir düşünce tarzı

0

skolastik düşünce din kuralları kullanılarak yapılan yönetim biçimidir.

0

ortaçağ tarihinde, kiliseler incil' de yer alan esaslara göre davranıyor. düşüncesini özgürce ifade eden sanatçı ve aydınlara karşı tavır alıp, onları suçluyordu. skolastik düşünce baskıcıydı ve bilgiye izin vermiyordu. farklı kişiler tarafından sunulan pozitif bilgiler kilise tarafından reddediliyordu.
kiliseler aslında bu skolastik düşünceyi kendi çıkarları için kullanıyordu, hatta bir süre sonra inceil' de yazmayan esasları da kendi çıkarlarına göre yazmaya başladılar ve insanlara bu doğru olandır diye inandırmaya çalıştılar.

0

skolastik düşünce ortacag boyunca kilisenin baskisi altinda kalmaktir ve dine dayali olmaktir yani bir insana soylediklerini reddederek kilisenin ne dedikleri olursa o olur yani kilise ne derse oyledir baska seylere sozlere inanmamaktadir.

0

ortaçağ döneminde özellikle avrupa da gücü elinde bulunduran kilisenin dünyadaki tek doğrunun incil olduğunu onun ayetleri dışında hareket edilemeyeceğini söylerek kendine ve kendi gücünü sağlama almaya incili alet ederek dünyayı baskıcı ve ses edene karşı meşru güç kullanarak susturarak yok ederek ortadan kaldıran bir dün sömürüsü anlayışıydı.

0

skolastik dusunce kiliseye ve onun kirallarinsa sorgusuz sualsiz bagli kalmaktir.

0

orta çağ da hristiyan dininde sorgusuz ve sualsiz kiliseya tam bağlılıktır , kuralları çok katıdır ve bu kurallar kilise tarafindan konur ve uyulması mecburidir,uymayanlar aforoz edilir yani dinden çıkartılırdı. bilime ve sorgulamaya kesinlikle onem verilmez kilose ne derse uyulmak zorunda olunan bir düşünce tarzı idi.

0

skolastik düşünce kiliseye bağlı kalmadır yani kilisenin söyledikleri dışına çıkmamadır. rönesans ve reform hareketlerinden önce kilise cennetten arsa satarak halkı kandırıyor ve hatta kilisenin söylediklerine karşı gelenleri sözde afaroz ederek dinden çıkartıyordu.

0

skolostik düşünce hakkinda bi bilgim yok aama hristiyanlar ile ilgili olabilir

0

skolastik düşünce,bir orta çağ felsefesidir genellikle hristiyanlıkalrın uydukları bir düşünce şeklidir.bu inanç kilisede birleşir.bu düşüncede özgürce ifade edebilmesine insanların izin verilmiyor.ne kurallar koyulduysa onlara uymak zorundalar.pozitif bilgiye,bilime açık değillerdir.bizim kuranı kerimse kitabımız onlarında incildir kitapları.çok kötü uygulamaları ve katı uygulamaları vardır kilisenin insanlara dinden çıkarmaya kadar gidebilmekteler.bunların hepsi skolastik düşüncedir.

0

ortaçağ tarihinde avrupa'da halk üzerinde kilise oldukça baskı uyguluyordu kilise ise bu dönem içinde özgür düşünceye engelliyordu ve halkın kendi özgür düşüncelerini özgürce ifade etmesine izin vermiyordu çünkü kilise için doğru olan esaslar incil'de yer alan esaslarda bu hesapların dışından pozitif bilimlerin öne sürdüğü bilgiler ve düşünceler kilis tarafından ret ediliyordu süre sonra kilise incirle yazılanları kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya başlamıştır hatay incil'de yer alan yer almayan suları da incil'de yazıyormuş gibi göstermeye başlamıştır kiliseyi kendi çıkarları doğrultusunda halkı kandırarak cennetten toprak satmaya bazı kişilerin dinden çıkarmaya başlamıştır ancak bunların hepsi aslı olmayan fiillerdir yani incil'de cennetten toprak satma ya da dinden çıkarma gibi faaliyetler yokken kilise bunları varmış gibi göstermiştir işte bu durumların tepki hepsi skolastik düşünce ifade etmektedir

0

skolastik düşünce yani dar, sınırlandırılmış düşünce anlamına gelir.
eğer bir düşünceye varsa o düşünceden başka düşünceye asla söz hakkı verilmez.
skolastik düşünce ya siyahtır ya beyaz asla ara renklere izin vermez. yani kesin net asla başka yolu olmayan.
daha açık anlatmak gerekirse sadece kendi ağzından çıkan güzelliklere tahammül gösterip, kendi dışında ki renklere kulak tıkamaktır. genel olarak skolastik düşünce içinde olanlar çok bencil, dediğim dedik ve kendi fikirlerinden, kararlarından başka kimsenin dediklerini kaale almaz.

0

bağımlı ve bağnaz bir düşünce tarzı ve sistemidir...

0

skolastik düşünce yani karanlık ve bağnaz düşüncedir. orta çağda kilisenin kendi gücünü ve otoritesini korumak için ortaya attığı yıllarca süren bir düşünceydi. skolastik düşünce kilise ne derse doğru oydu. hiçbir şey kilisenin önüne geçemezdi. insanların özgür ve serbest düşünülmesine izin verilmezdi. böylece kilise ne derse ona inanılıyordu. zaten bu yüzden ne bilim gelişmişti ne de sanat hiçbir başarı kabul görmemiş kilise her türlü bilimsel deneyi, çalışmayı yok saymış fikir sunanları ve çalışmalar yapanları da ya dinden çıkarıp ya da çıkarmakla tehdit etmişti. skolastik düşünce kilise ne derse oydu, kilisenin söylediği her şey doğruyu. bu yüzden birçok bilim adamı da öldürülmüştü.