0

26 temmuz 1979 yılında izmir de dünyaya gelmiş tiyatro oyuncusudur kariyerini yükselten dizi bence diriliş ertuğrul olmuştur sanırım eski türk sinemalarrını yıldızı hülya koçyiğitin ve onun gibi oyncu olan gülşah alkoçların kızı neslişah alkoçarlarla evlenmiştir

1

engin altan düzyatan 26 temmuz 1979 senesinde izmir'de dünyaya gelmiştir tiyatro hayatına lise dönemindeyken başlamıştır ve dokuz eylül üniversitesi'nde 1996 senesinde tiyatro bölümünü kazanmış ve 2001 yılında da bu bölümden mezun olmuştur. yani alaylı değil eğitimli bir oyuncudur. 2001 yılında istanbul'a gelmiş ve burada oyunculuğunu geliştirmek amacıyla not ve kenter tiyatrolarında çalışmaya başlamıştır. oyunculuğunun yanı sırabirçok katalog çekiminde de boy göstermiştir ayrıca reklam filmlerinde de yer almaktadır.
engin altan düzyatan ilk olarak 2001 senesinde yayınlanan ruhsal isimli televizyon dizisinde oyunculuk hayatına ilk adımını atmıştır. uhsar dizisinden sonra hesap alacakaranlık koçum benim ve yeditepe istanbul gibi önemli dizilerde de rol alarak hem adını duyurmuş hem de oyunculuk deneyimlerini çok fazla geliştirmiştir.
engin altan düzyatan'ın ilk olarak oynamış olduğu sinema filmi izle beyza'nın kadınları isimli filmdir.
engin altan düzyatan 28 ağustos 2014 yılında hülya koçyiğit'in torunu olan neslişah alkoçlar ile dünya evine girmiştir. bu evlilikten 9 ocak 2016 yılında oğlu emir aras dünyaya gelmiştir
, 17 ağustos 2018 dede kızları alara dünyaya gelmiştir neslişah alkoçlar bu doğumu amerika'da yapmıştır.
engin altan düzyatan koçum benim yeditepe istanbul kapalı çarşı yol ayrımı son bir bulut olsam cinayet cennet romantik komedi 1 ve romantik komedi 2 new york'ta beş minare bir avuç deniz bu işte bir yalnızlık var ve anadolu kartalları gibi birçok yapımda rol almıştır.bunun dışında bir milyon engin altan düzyatan kim milyoner olmak ister ama konuştukcanlı para isimli yarışma programının da sunuculuğunu yapmıştır şu anda halen yayınlanmakta olan ve trt 1 ekranlarında ekrana gelen diriliş ertuğrul adlı dizi ile çarşamba günleri her zaman reytinglerde 1. olan bir dizide rol almaktadır ve çok fazla beğenilmiş ve hayran kitlesini bu dizi sayesinde epeyce arttırmıştır. atırladığım kadarıyla çok kısa bir süre kim milyoner olmak ister adlı yarışma programında kenan işığın rahatsızlığın ardından sunmuştur.
ancak dediğim gibi engin altan düzyatan'ın aslında yükselişi trt 1 ekranlarında yayınlanan diriliş ertuğrul dizisi ile olmuştur. bu dizide ertuğrul gazi karakterini canlandırmaktadır ve başrol oyuncusudur.
2012 senesinde bir avuç deniz dizisinde oynamış olduğu karakter ile los angeles movie awards ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülmüştür.
ben engin altan düzyatan'ın oyunculuğunu çok fazla beğenmiyorum. oyunculuğundan ziyade karakterini de çok fazla beğenmiyorum. evlenmeden önceki özel hayatı ile hayatımızda yer alan olabilir özpirinçci de çok fazla üzmüştü ve kısa zaman sonra da zaten neslişah alkoçlar ile ilişkisi duyulmuş ve evlenmiştir. ayrıca kendisi de daha fazla iş sahibi olabilmek ve işlerini kaybetmemek yer aldığı diziler son bulmasın diye ailecek hükümet yanlısı hareketlerde bulunmaktadırlar. ne diyelim allah yollarını açık etsin her gidişin bir dönüşü olur elbet.

0

engin altan düzyatan'ı ilk defa canlı para yarışmasını sunarken tanıdım.ve suanda diriliş ertuğrul dizisinin başrol oyuncusudur.bence oyunculuk kendisine çok yakışmaktadır umarım başarıları devam eder.

0

diriliş ertuğrul dizisinde rol alan oyuncudur sadece bunu biliyorum

1

engin altan düzyatan şimdilerde direniş dizisinde oynayan türk dizi ve film sanatçısıdır. hülya koçyiğit'in torunu ile evlenmiştir. dizileri direniş ertuğrul dizisi.. bu işte bir yalnızlık var isimli sinema filmi, kapalıçarşı diye bir dizisi, en son babalar duyar, koçum benim, romantik komedi, anadolu kartalları, bir avuç deniz, beyzanın kadınları gibi daha bir çok dizi ve filmleri vardır.