1

erkan petekkaya 12 aralık 1971 tarihinde en hızlı şehrimizde dünyaya gelmiştir. erkan petekkaya'nın ailesi ise aslen diyarbakırlıdır.
eskişehir anadolu üniversitesinde devlet konservatuar bölümünden mezun olmuştur. 1993 senesinde devlet tiyatrosu'nda oyunculuk yapmaya başlamış ve halen de devlet tiyatrolarına bağlı olarak çalışmaktadır. ekranların karşısında ilk olarak 1994 senesinde kamera şakaları yapılan bir tv programı ile geçmiştir. sonrasında ise1998 tarihinde yayınlanmış olan güzel günler dizisinde rol almıştır ancak isminin tam anlamıyla duyulması 1999 yılında aynalı tahir dizisinde canlandırmış oldu kadir rolüyle olmuştur. erkan petekkaya'nın oynamış olduğu yakınlar ise şu şekildedir
güzel günler
aynalı tahir
aşkına eşkiya
bedel
japonyalı gelin
serseri
taştan kalp
beyaz gelincik
köpek
sonbahar
sessiz fırtına
bahar dalları
hanımın çiftliği
gecenin kanatları
hanımeli sokağı
öyle bir geçer zamanki
dila hanım
paramparça

erkan petekkaya özellikle öyle bir geçer zaman ki dizisinde canlandırmış oldu ali kaptan karakteri ile oldukça adından söz ettirmiş bir oyuncu olmuştur. en son olarak da paramparça dizisinde cihan karakterini canlandırmış ve bu dizide de oldukça beğenilmiş ve başarılı bir oyunculuk sergilemiştir.
erkan petekkaya özellikle son dönemlerde alkol yasağı ile alakalı saçma sapan konuşmalar yapmış ve kendi gerçek hayatının dışında bir şekilde kendini göstermeye çalışmıştır .kendisi de sürekli olarak alkol tüketen bir birey olmasına rağmen ayrıca istanbul'da alkollü bir mekanında sahibi olmasına rağmen alkol çok kötü bir şeydir ve yasaklanmalıdır gibi bir açıklamada bulunmuştur bu yüzden de gazete yazarı ahmet hakan tarafından çok fazla eleştirilmiştir ve aralarında bu şekilde bir atışma yaşanmaktadır. ahmet hakan'ın iddialarına göre erkan petekkaya bir gece kendisini alkollü bir şekilde arayarak çok ağır küfürler etmiş ve hakkında yaptığı haberler yüzünden kendisine hakaretler etmiş. ahmet hakan da bu olayı gizlemeden ifşa etmiştir ancak şu sıralar bunun bir reklam çalışması olduğu şeklinde haberler gündeme gelmektedir. yakın zamanda erkan petekkayayı yeniden ekranlarda görmemiz mümkündür. zaten son zamanlarda oyuncuların ve şarkıcıların bakınız sanatçıların demiyorum iş bulabilmek adına hükümet yanlısı açıklamalar yapması bayağı popüler bir şey oldu bu hareketlerde kendilerinin karakterlerini gayet net bir şekilde ortaya koyuyor bence. yıkama yağlama çalışmaları çok güzel bir şekilde devam ediyor anlayacağınız. alkollü mekan sahibi olan bir kişinin alkol yasaklansın demesi kadar kendisi ile alakasız ve tutarsız bir hareketi olamaz gerçekten.

1

kendini oyuncu sanan kabadayı alkolik herifin tekidir. berbat bir oyunculuğu var bana göre kendini de yakışıklı falan sanıyor. kadına şiddet uygulayan her kim olursa olsun insan değildir. bu zat da benim için öyledir.

1

erkan petekkaya aslen diyarbakırlı olan bir aktordur.rol aldigi diziler ise serseri öyle bir gecer zamanki beyaz gelincil dila hanım gibi dizilerde rol alan basarılı bır oyuncudur kendisi.