0

şeytan, insanlara kadınlarla yanaşır. kadınlarla insanları kandırmaya çalışır. özellikle erkekleri yoldan çıkarmak için kadınlarla fuhuşa zorlar. erkeklerin zina etmesi için her yolu kadınlarla dener. cinsellik şeytanların en etkili silahıdır. bu silahla da bir çok insanı yoldan çıkarmıştır. gerçekten bir çok erkek bu cinsellik yüzünden kadınlarla zina etmiştir. burada hep kazanan şeytan olmuştur. öte yandan şeytanın diğer etkili silahı ise, kibirdir. yeryüzünde kibirli insanları kendine kul eder. kibirle insanların sokaklarda yürümesini ister ve bunda da genellikle başarır. kibirli insan kendini dünyanın merkezi sayar. kendisi çok önemli birisi olarak atfeder. öte yandan diğer etkili silahı ise, şan ve şöhret bataklığıdır. bu bataklığa saplana bir çok insan halktan kopmuştur. insanlıktan kopmuştur. varsa yoksa nam, şan, şöhret ve sandır. bu insanlar hep kendilerini yüksekte görerek insanlara tepeden bakarlar. kendilerin çok beğenirler. öte yandan şeytanın etkili bir silahıda paradır. para insanı yoldan çıkarabilir. para ile insanları kandırabilir. insanlara hırsızlık yaptırabilir. illegal yollardan para kazanması için insanların kafasına girerek onları rahatlıkla kandırabilir. para, kadın silahından sonra en etkili silahtır.

0

şeytan in oyunu her kötü yolda saklıdır. insana nefis diye gözüken de aslında o dur.dogru yollara sapmamasi için insanlara her yoldan ulaşmaya çalışır.

0

şeytan her insanda farklı oyunlar oynar kimine kadınlarla yaklaşır ve şehvet duygusunu kullanarak kötü şeyler yapmasını sağlar kimine para kazanma hırsıyla yaklaşır para kazanma hırsı insanı kumara veya çalmaya yönlendirici böylece topluma zararı dokunur bazılarına alkol ile yanaşır alkol içerek günaha girer

1

insan nefsinin yüzde 99'u her zaman kötü olanı ister. şeytanda bunun üstüne oynar. nefsine yenilen şeytana uyar.