0

dişlerimizi günde en az 2 kez fırçalamalıyız. özellikle geceleri yatmadan önce fırçalamak önemli. diş ipi kullanmalıyız. limon da çok faydalı.

0

düzenli olarak günde en az iki defa siş fırçalamak, diş ipi kullanarak dişleri temizlemek, ıslak peçete veya havlu ile dişleri silmek, karbonatla ara sıra fırçalamak, dişçi kontrollerine mutlaka gitmek, yediğimize içtiğimize dikkat etmek, asitli yiyecekleri yerken özellikle, bol su içmek, düzenli beslenmek.

0

bembeyaz dişlere sahip olmak için muhakkak her gün dişlerimizi fırçalamamız gerekir. bunun dışında aşırı şekerli ve asitli ürünler tüketmekten uzak durmalıyız. ayrıca sigara içmekte dişleri aşırı sarartan bir şeydir. özellikle şekerli asitli şeyler tükettikten hemen sonra dişlerimizi fırçalamak dişlerimizin sararmamasını sağlayacaktır. ayrıca karbonat veya muz kabuğu ile dişleri ovalamanın dişlerde beyazlatıcı bir etki yarattığıbsöyleniyor. dişleri fırçaladıktan sonra ağız bakım suyu ile gargara yapmak da dişlerin aralarında kalan artıkları temizliyor ve dişlere daha parlak ve beyaz bir görüntü veriyor. piyasada bulunan beyazlatıcı etkili diş macunlarını çok sağlıklı bulmuyorum. zaten yapılan araştırmalara göre beyazlatıcı etkili diş macunlarının bir süre sonra diş minesini aşındırdığı tespit edilmiş. diş minesi taşındıktan sonra da dişin altında bulunan sarı tabaka meydana çıkıyor ve bu saatten sonra cerrahi operasyon görmeden dişleri beyazlatmak maalesef mümkün olmuyor. bu yüzden dişleri vallahi çıldıracak ürünler kullanmamak gereklidir.