0

hayvanın mide ve bagirsak kısmından yapilan adana yòresine özgü bir yemek türü ama hiç yemedim cekici bir tarafi yok benim için

0

hayvanın midesinden yapılan bir yiyecek türüdür. genellikle adana'da akşam saatlerinden sonra satışa başlayan şırdan ilk başlayacaklar için söylüyorum tadı tuafınıza gidebilr hatta diksinebilirsiniz. ama 2 ve 2 den sende yemelerinizde bağımlılık yapacaktır. ve her akşam olmasa da haftada 1 tane canınız yemek isteyecektir. herkese öneririm ve hoşunuza gidecektir.

0

burdurun ilaca bağlı deri altı da var ete vurulunca var

0

mideden yapılıyo ama hiç yemedim tadınıda merak etmiyor değilim

0

hayvanlarin mide ile bağırsak arasında kalan bir yerden yapılan adana'ya özgü bir yemek olduğunu biliyoruz ama yermiyim orası muamma görüntü itibariyle hoş birşey değil bence oyuzden yiyeceğimiz sanmam.

1

adana'ya özgü şırdan yemeği hayvanın midesi ile bağırsağı arasında kalan organdan yapılıyor. söylenilene göre şırdan her hayvanda 1 tane olan bir organmış. adana'da öğrencilik geçirdim, neredeyse her köşe başında bir şırdancı görmek mümkündü. özellikle insanlar geceleri yemeği tercih ediyorlar ve içtikten sonra daha çok tükettikleri bir yiyecek. görüntü itibariyle çok kötü bir yiyecek olduğu için kesinlikle tadına bakmadım. görüntüsü ve kokusu tezgahın önünden geçerken bile beni aşırı derecede rahatsız ediyordu. zaten sakatat türlerini genel olarak hiç sevmem ancak şırdan gerçekten başka bir dünya. görüntüsü o kadar kötü ki tadı çok güzel olsa bile denemeyi bir kere dahi aklımdan geçirmedim. yiyenler yemeğe devam etsin benden uzak dursun yeter. :)