0

kalitesi çok da fark etmeyen bir ürünse çakmasını almakta sorun yok, ama parfüm, spor ayakkabı, güneş gözlüğü vs gibi bazı ürünlerin çakması tercih edilmemeli. çok kötü oluyorlar çünkü.

1

bir ürün alırken çakma ya da orijinal takıntım hiçbir zaman olmadı. ancak eğer durumum elveriyorsa tabii ki orijinal olanı tercih ederim. çünkü dış görünüşü birebir aynı olsa bile illaki kalite farkı olacaktır. uçak mı almak yerine ona benzeyen farklı bir markadan daha uygun fiyata alışveriş yapabiliriz. illaki pahalı ve orjinal ürünler tüketmek zorunda değiliz. maddi gücüm yetmiyorsa eğer çakmasını alacağımı orijinali de almam gider ihtiyacını karşılayacak daha uygun fiyatlı bir ürün tercih ederim. çünkü illaki dışarıdan bakıldığında almış olduğunuz ürünün çakma olduğu fark edilecektir. bunun fark edilmesi ise bence çok daha kötü bir durumdur. her konuda özentilik yapma ya ve birileriyle aşık atmaya gerek yoktur bence. çarşı da pazarda bile satılan hem kaliteli hem de görüntü olarak çok güzel ürünler bulmak mümkündür. ben de gidip onlardan alırım kendi ihtiyacını karşılarım çokta büyük bir sıkıntı değil benim için. hoş zaten artık birçok ürünün taklidi ile dolu etrafımız. hiçbir şey yapmasalar pahalı markaların amblemleri ne kendi ürünlerine yapıştırarak çakma ürün üretme yoluna gidiyorlar. özellikle bu durum çantalarda fazlaca uygulanan bir durum olmaya başladı. bazen çakma marka amblemi olmayan çanta bulmak da gerçekten çok zorluk çekiyoruz.

0

ben her zaman orijinal giyindim. bekarligimdan buyana kadar ,paran yoksa bire bir aynısını alırım her halde tam emin değilim şu an çünkü .

0

gerçeğini almaya çalışırım orjinal ürün her zaman iyidir çakma mal alipta paramı çöpe atamam