0

ne zman ölecegimi özelliklede bir gün sonra öleceğimi bilseydim sanırım değişik olurdum ve ne yapacagımı sasırırdım ve yapacaklarımı da yetiştiremeyecegim korkusuna kapılırdım. ilk önce kalbini kırdıgım insanlardan özür dilerdim. küs olduklarımla barısır ve haklarını helal etmelerini isterdim. yapamk isteyip de yapamadıgım ne varsa yapardım sevdiğim ve söyleyemediğim birisi olsaydı ona onu sevdiğimi söylerdim. hatalar yaptıgım kişilerden özür dilerdim. ailemle daha çok vakit geçirmeye çalışırdım. gezerdim, içimde kalan bütün şeyleri yapardım isteklerimi yerine getirirdim. insanların benden daha önce istediği başka seyler varsa onları yerine getirirdim. yardıma muhtac insanlara yardım ederdim. elimden geldiğince insanlara iyilik yapma durumuna girerdim. kıyafetlerimi insanlara dagıtırdım. vermem gereken esyalar olursa da onlarıda dagıtırdım. hayvanlara da yardım ederdim. insanları mutlu etmeye calışırdım. kırgın oldugum insanlara da neden kırıldıgımı anlatır kırgınlıklarımı belirtirdim. daha iyi davranırdım insanlara. arkadaşlarımla sevdilklerimle daha cok vakit gecirirdim.

1

eğer bir gün sonra öleceğimi bilseydim kesinlikle bütün zamanımı sevdiklerimle yan yana geçirmeye çalışırdım. onlarla birlikte eski günleri yad eder ve hatıraları birlikte yaşardım. bu hayatta bizim için en değerli varlıklar ailemiz ve yakınlarımız çünkü. onlarla vakit geçirmek varken zaten bir gün sonra öleceğim diye saçma sapan çılgınlıklar yapmazdım vaktimi dolu dolu geçirmeye çalışırdım. o gün hiç uyumazdım yanımdakileri de uyutmazdım. çok duygusal ve zor bir gün olurdu elbette ama öleceğimi sadece ben biliyorsam yanımdakilere hissettirmemeye çalışırdım. onların aklıda güzel anılarla kalmaya çalışırdım. üzülmemeleri için de elimden geleni yapardım. bir de en sevdiğim yemekleri yemek isterdim. çatlayana kadar
yemek yerdim herhalde. zaten hepimiz bir gün ertesi gün öleceğimizi bilmeden yaşamıyor muyuz? belki de bugün son günümüz ya da son dakikalarımız ölümün ne zaman bizi bulacağını bilemeyiz. o yüzden her an son zamanlarında da olacağını düşünerek değer verdiğimiz insanları kırmadan yaşamaya çalışmalıyız. ağzımızdan çıkan kötü sözler belki de bizi çok seven bir insana söylediğimiz son sözler olabilir. öldükten sonra da hiçbir şeye fayda yok. o yüzden hayattayken değerini bilmek gerekir.