0

mide yanması; mide rahatsızlıklarına, hazımsızlığa, kusmalara, baş ağrılarına sebep olabilmektedir. mide yanması gibi durumlar oluşmaması için yediğimize ve içtiğimize dikkat etmeliyiz. yiyecek ve içecekleri kararında tüketmeliyiz. mide yanmaları çok kötü sonuçlara da sebep olabilir. insanı hastanelik edebilir.

0

mide yanması çeşitli hastalıklara yol açabilir. özellikle reflü veya mide ülseri olan insanlar midede yanma veya ekşime ya da bulantı şikayeti sorunu yaşarlar. bu yüzden doktora görünmekte yarar vardır. ayrıca mide yanması yediğimiz bazı yiyeceklerin midemizi rahatsız etmesinden dolayı da kaynaklanabilir. örneğin acı yiyecekler, baharatlı yiyecekler veya asitli yiyecekler tüketmek de midemizi rahatsız ediyor olabilir. buna karşı önlem almalı ve bu yiyecekleri az tüketmeye çalışmalıyız.

0

doktor değilim ama mide yanması reflü .mide asidin yemek borusuna kaçması diye biliyorum.mide yanması olanlar yediklerinden zevk alamıyor .her istediğini yiyemiyor.bundan dolayı sindirimde kolay olmuyor.ilerki safhalarda gastrit ve .ülsere kadar yol açıyor.