0

valla insanlık o kadar kötü bir yere gidiyor ki... tecavüzler, cinayetler, şiddet... para hırsı bürümüş insanlar... kötülük dört bir yanımızı sarmış resmen. valla öyle birşey ki, baba kızına tecavüz eder hale gelmiş, akrabalar daha fazla tarlayı ben alayım daha fazla para diye birbirlerini bıçaklar olmuş. hayvanlar arabaların arkasına bağlanıp sürüklenir olmuş. karı yoktu deyip hayvanlara tecavüz edilir olmuş. yani dünyada savaş olsaydı eminim en azından bir amaç var derdik yani. toprak ele geçirmek istiyorlar derdik. malesef artık kimin ne yapacağını bilemez hale geldik. çevremizde iyi insanlar azalmaya başladı malesef. ne yapsak da iyi insanların sayısını arttırabiliriz acaba? yani çocuk desen o bile zor sanki...

0

insalık sona gitsin artık bi zahmet. o kadarçirkin şeyler oluyorki aklım almıyor yaa. bitmke bilmeyen savaşlar. hayır sanki büün dünya bir kişinn olsa hiç ölmücek nesaçma. halbuki bırakın herkes özgürce yaşasın yani. saçmasapan öfkeler hırslar. özelikle paraaa allah belasını versın hpimiz ona itiyaç duyuyoruz. amabazıları bunu gerçeten abartıyor. para için yapmadıklaır şey kalmıyor. daha zengin olmak için öldürmedikleri kalmıor. insanların üstne basıp geçiryorlar. allah vicdan versn valla herkese. hayır bazen bakıyorum da iiyi insanlar nerde acaba. o kadar az ki artık. vicdansız acımasız olmuş herkes sadecekndi çıkaırnı düşünüyor. başka kımse öenmli değil. devir artık böyle. egoist bencil yaratıklarız. güzel yaşayalım diye dünyadaki diğer tüm canlılaır yok sayıyoruz onlara yaşam alanı bırakmıyoruz. bırakmadıgımız gıbı bıde hayvanat bahceşi açıp oraya getiriyorz kendi yaşamlarından uzak yerde yaşamaya mahkum ediyoruz nedennn cunku insan öyle istedi. yada deneyler yapıyolarr nedne çunku insanlık için öenmli seyler araştırıyoşlar. allah aşkına kımse arastımasıjn ya yazık o hyvancıklra.. hrkes birbirine laf sokma ezkleme kafasında herks bı marka takıntısı olmuş sankı alınca dunya sneın oluyor ne alakası var once insan olmak lzım hava tmak değil. zaten diğer şiddet olylaına hiç girmiyorum bille. hergun iğrenc habrler duymaktan bıktım arrtık. çoluk cocuk kadın erkek dınlemeden saldırıyolar.

0

insanlık nereye gidiyor gerçekten bilmiyorum ama iyi yerlere gitmediği çok doğru. ben nefret ediyorum artık yaşamaktan çünkü herkeste bir kibir bir bencillik var öyle dertlerimi paylasabilecegim biri yok mesela.

0

insanlık; acımasızca, vicdansızca, saygısızca kara bir deliğe doğru gidiyor. savaşlar, kavgalar, cinayetler, tecavüzler, hırsızlıklar, soysuzluklar... kimse bir gün o toprağın altına gireceğini düşünmüyor. ancak ölüm vakti geldiğinde hepimiz yanlız olduğumuzu anlayacağız, kimsesiz, tek başına ve biçare, zavallı olduğumuzu anlayacağız. bırakalım kötülükleri ve insan olalım, insanlığa faydalı olalım.

0

çok düşünmeye gerek yok insan ömrü ortalama 70 sene dersek gittiği yer inanca göre değişiyor önemli olan insan olarak bu bilinçli olunan sürede insanca pek insanca olabilmek

1

insanlık cok berbat bir yere gıdıyor bana göre.merhamet duygusu kalmamıs bır kere ınsanlarda.sokak hayvanlarına bile merhamet etmıyorlar yav bu kadar olmaz ki.gecen adamın bırını gordum sokaktakı yavrı kedıye ayagıyla ittiriyor.gittim yanıma dayı neden hayvanı ıtıyorsun ayagınla dedim sanane dıyor adam bana.gelde kavga etme bu adamla.20 gunluk yavru kedı yalnız bır basına sokakta sana ne zararı var be adam olmayan sahıs dedim sesini cıkarmadan defolup gitti.vicdan merhamet kalmamıs ınsan oglunda.halbukı yaratılanlar arasında en guzel olanı bızleriz ama o sekilde yasamıyoruz malesef.kendi öz cocugunu öldüren bile insanlar varken bu insanlık hıc ıyı yerlere gıtmıyor.el kadar bebelerı katleden bır toplum türemis hayvanlara deger vermeyen hayvanlara ıskence eden lanet bır ınsan topluluguna donusuyoruz ve bu gercekten cok canımı sıkan bır durum haline gelıyor benim.acinacak halımıze guluyoruz bırde buda var tabi.insanlık yok olmak uzere oturup aglamamız lazım ama bız sırıtıp duruyoruz bu ınsanların haline.elimize sapkamızı alıp soyle bır oturalım dusunelim kardesım.aklımızı basımıza alalım merhametlı vıcdanlı olalim.sokak hayvanlarını koruyalım onlara mama bırakalım yardım edelım.hasta olanları veterınere goturelim.gerceı onlarında cogu paragoz olmus.kedının bırını goturdum ölmek uzere olan bır kedi sırf param yok dye bir igne yapıp gonderdi.10 tl verdim ama bu yetmezkı ama boyle olmaz kı gıbı cumleler kurdu vıcdansız.yav igne yaptın topu topu zaten paramız yok ne bu para gozluluk.allah ıcın bır ıyılık yaptın ıste.ama kedi öldü tabş yasamadı malesef.igneden sonra en fazla 3 saat daha yasadı ve hayata gozlerını yumdu yavrucagız.

1

insanlık iki yere doğru gidiyor biri ömrünü insanlığı kurtarmak için çalışanlara diğeri ise insanlığı olabildiğince lekelemek üzerine gidiyor.

1

insanlık mı? ölmedi mi o daha yaa. insanlıktan eser kaldı mı ki artık. çok cüzî miktarda birkaç canlı örneği kaldı ki onlar da azalıyor artık. insanlık bizden bıktı gidiyor.

1

insanlık gerçekten artık hiç iyiye gitmiyor. hırsızlıklar, tecavüzler... ben artık kendimden geçtim çocuklarım için çok endişeliyim.

1

insanlık hiç iyi bir yere gitmiyor insanlar için eskiden ayıplar normal karşılanmaya başlandı her nesilde bir şeyler kayboluyor sizce bunlara dur demenin bir vakti gelmedi mi

0

soru manası ner de neye göre bu soru bilebilirsek vou kişi iyi birey olmaya döndü siz hala bunu merak ediyorsunuz gibi geldi