1

valla ben bu duruma hala alışamadım bir türlü. poşet istiyor musunuz dediklerinde sürekli neden istemeyim diyesim geliyor. bu uygulamayı da gerçekten çevre sağlığı için yaptıklarına inansaydım eğer kesinlikle desteklerdim. ancak çevre bahane, yirmibeş kuruşlar şahane mantığından dolayı ben bu sistemi asla desteklemiyorum. tabiki çok kötü bir uygulama değil ama amaç farklı bunun idrakında olunca da insan sinirleniyor doğal olarak. keşke poşete gelene kadar çok daha ciddi çevre problemlerine çözüm bulsalar. avm yapmak için ağaçları kesen bir zihniyetin çevreciliğinden ve samimiyetinden şüphe duyuyorum..

1

geri dönüşüm için olduğunu düşünüp güzel bir gelişme olarak nitelendirdim ama parayla satılmasını buna çözüm olarak görmüyorum. bu poşet kullanımını ne kadar azaltır bilmiyorum. keşke parayla satılanlarda kağıt torba olsa.

ayrıca ben o marketi seçiyorsam bana verdiği hizmetin içinde torba da olmalı. plastik mi olur kağıt mı alışveriş sayısına göre mi olur bilmem ama bu çözüm çok doğru ve kesin değil.

ha ben zaten katlanabilir alışveriş çantamı yanında taşıyan biriyim. bu konuda bilinçliyim kendimce. bilinçli olmayan zaten verir parasını yine alır.

0

alisveris posetlerinin ucretli olmasini bir acidan destekliyorum,bir acidan da desteklemiyorum.
destekliyorum cunki;insanlar posetlerin kiymetini anliyor,sokaga atma orani azaliyor.
desteklemiyorum;zaten hersey paraya dokulmusken bir de ona para almalari biraz garibime gidiyor.
ama oyle cokta kiyamet koparilacak bir durum degil.avrupa dada posetler parayla satiliyor.

0

hayır koca bir saçmalık hem alışveriş yap hem de paket için ayrı ode aldığımız bir sütün paketine yumurtanın kolisine ayrı mı ödeme yapıyoruz