0

arka plandaki uygulamalar internetin açık durmasından ve daha bir çok sebepten

0

burada şöyle bir şey demek istiyorum. telefon bataryalarının belirli bir kullanım ömrü vardır doğru. ama bu ömürler kısa denilecek bir süre değildir. telefonunuz şarzdayken ona el sürmemeniz ve telefon yükünü hafifletmeniz gerekir. şöyle düşünün, siz uyurken müzik çalabilir misiniz? çalamazsınız. telefon da bir bakıma kendini uykuya bırakıyor ve enerjisini sağlıklı bir şekilde geri kazanmaya çalışıyor. bu sırada siz telefonunuzla oynarsanız bu bataryada bir tür çelişki oluşturabiliyor ve akımın sizin için daha hızlı karşılanmasına neden oluyor. bu durumda ise telefona bindirilen yük ve sorumluluk arttığı için belirli müdahale alanının dışına çıkıp aşırı işlem görüyor. bu da bataryaların belirlenen enerji transferinin üstünde bir iş yapmasına neden olup ömürlerini azaltıyor.

0

her telefondaki bataryanın belli bir ömrü vardır ve bir süre sonra tavaş tavaş bozulmaya başlar. çok geç dolup çok bızlı dolmaya vaşlar. yani teknolojik aletlerden zaten çok şey beklemek doğru değildir, sonuçta üreticilerde bir yerden sonra bozulsun ki insanlar yenisini alıp onkara kazanç sağlasın diye böyle yapıyorlar. şarjı 10 güne anca biten ve hiç bozulmayan bir bataryanız olsa sanırım ömür boyu onu kullanırsınız dimi muhteşem bir icat olurdu. belkide böyle şeyler mümkündür ama zaten mümkün olsa bile yapmazlar yoksa kazançları olmaz bir süre sonra kimse telefon akmaz batarya almaz ki. üreticilerde bundan hiç hoşnut olmayacağı için belkide bilerek daha az ömürlü üretim yapılıyordur.

0

telefonların şarjlarının çok çabuk bitmesinde bir çok etken olabilir.bunların başında bataryalar geliyor. size telefonu sıfır aldığınız zaman telefonun içinde hazır olarak gelen batarya ortalama 1 sene boyunca problemsiz olarak sizi götürür. belirgin hiçbir problem yaşamazsınız bu hangi marka telefon olursa olsun. fakat bir sene sonra ister istemez bazı sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. bunların en temel sebeplerinden bir tanesi telefonla gün içerisinde fazla vakit geçirmek. telefonda ne kadar fazla vakit geçirirseniz batarya ömrünüz bu kadar kısalır ve buda sizi günde 2-3 defa telefonunuzu full şarjlı hale getirmeye iter. telefonda oynana oyunlar, izlenen videolar veya sosyal medya da yarım saatlik bir gezinti bile şarjın neredeyse %20 civarında erimesine neden olabilir. eğer böyle bir şikayetiniz varsa yapmanız gereken şey yeni batarya ile telefonunuzu sürekli güncellemeniz. yani telefona her 6 ayda bir yeni batarya almanız. buda çok masraflı olacaktır diye düşünüyorum. bir diğer problem ise şarj aletinizin orjinal olup olmaması. eğer ki mevcut şart aletiniz orjinal ise telefonunuzu 1 yıl sonra en fazla %85 e kadar şarj edebilir. telefonunuzda her ne kadar %100 olarak gözükse de o şarj aslında %85'dir. batarya bir süre sonra pil ömrünü doldurmaya başladığı için aşırı ısınma olmamasından dolayı gerek telefon donanımı gerekse içinde bulunan sürüm bunu sağlar. aslında sizin iyiliğiniz için yapılan bir şeydir. telefonun aşırı ısınması durumunda direkt olarak telefonun anakartın da hasar meydana gelebilir ve bunun geri dönüşü olmayabilir. bu yüzden böyle olması en azından mantık sınırları çerçevesinde geçerli. fakat buda az önce yukarıda belirttiğim gibi sizi tekrardan batarya almaya zorluyor. bir diğer problem ise iphone kullanan kullanıcılar için. iphone geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğu açıklama da telefonları bilerek yavaşlattığını ve pil ömrünü azalttığını açıklamıştı. açıklamak zorunda kalmıştı.son çıkardığı telefonlar iphoneun bir süre sonra telefonlar da yavaşlama,kasma, pil ömrünün çabuk dolması gibi türlü problemler yer alıyordu. bunun üzerine açıklama yapan apple ceosu mevcut sistemde bunu yapmak zorundayız evet bunları telefonlarınıza yaptığımız güncellemeler ile bizler sağlıyoruz.fakat bu tamamen sizin için diye anlamsız bir açıklamada bulunmuştur. bu tamamen bizim için lafını kim yer orası ayrı konu tabii. telefon firmaları size bir telefon satarken aslında sadece telefonu satmıyor. şarj ömrü sürekli azaldığı için batarya almak zorunda kalıyorsunuz. donma,kasma gibi problemlerden dolayı şikayetçi olup teknik telefon servislerine gidiyorsunuz ve işlem ücreti ödüyorsunuz. şarj kablonuz da sorun oluyor 10 tl ye gidip çakma kablo alamıyorsunuz hiç bir işe yaramaz diye mecbur yeni sıfırdan şarj kablosu alıyorsunuz. yani sizin 3.000 tl verip de aldığınız telefon patlıyor size 4.000 tlye. bunlara dikkat etmekte ve telefon alırken bu riskleri göz önüne almakta fayda var.

0

telefon sarının çabuk bitmesinin sebebi telefonu bütün bir kullandığımızdan kaynaklanıyor ve telefon ısınabiliyor. özellikle mobil veriniz veya bluetooth açık olduğun da çok hızlı bir şekilde sarj yiyebiliyor. ayrıca sürekli oyun oynuyor telefon ile uğraşıyorsunuz internete çok vakit harcıyorsanız çeşitli sosyal medya hesaplarında devamlı aktifseniz bunlar da telefon sarjını kolaylıkla bitiriyor. ayrıca arka planda çeşitli uygulamalar açık ise telefonun sarjı çok çabuk tükeniyor. bu uygulamalarda vakit harcadığınız zaman google playe devamlı girip baktığınız zaman da sarjınız çok çabuk bitebiliyor genellikle bu sebeplerden kaynaklanıyor.

0

kullandigimiz uygulamalar arka planda calisma prensibinden mutevellit sarjimizi fazlasiyla tuketir ama belki de gozden kacirdigimiz ekran parlakligi da onemli bir kriterdir

0

telefon şarjlarının hızlı bitmesinin nedeni sürekli elimizde olmasıdır ya da mobil verisi veya wifi açık olmasıdır mesela benim telefonumun şarjı sürekli oyun oynamamdan ve mesajlaşmamdan ama genel olarak internetimin açık olmasından hızlı bitiyor

0

çok internette takılan biriyseniz telefonun şarjı pek uzun süre dayanmaz.ancak internette takılmıyorsanız fazla telefonun şarjı uzun bir süre dayanır. bazı telefonların şarjları kolay kolay bitmiyor.mesela benim elimdeki telefon günde 5 kere şarj ediyorum ismi lenovo'dur.sakın lenovo telefon almayın yoksa şarja bağımlı bir hale gelirsiniz. telefonlarda en iyi şarj dayanan telefon samsung telefonlar'dır. daha önce j7 kullandım.çok uzun bir süre şarj etmiyordum iki gün beni idare ediyordu samsung telefonları bu yüzden öneririm.

0

özellikle mobil verisi açık telefonların şarjları daha çabuk biter. özellikle ios işletim sistemli telefonlarda şarjda hızlı bitmektedir.

0

telefon jarzı internet açık olursa oyun oynamışsa insigram face bok ve benzeri param yüklenir geçilirse hızlı bitwr