0

bence girmemeliyiz zaten alacak olsalarda en 50 yıldan fazladır türkiyeyi uğraştırıyorlar orası hristiyan birliği bizler müslümanız bu yüzden yine almazlar.

0

zaten avrupa birliği çatlaklar vermekte ve biz daha fazla taviz vermemeliyiz avrupa birliğine üye olmak için, zaten girmiş o lsakta o avrupa birliği bizi yine dışlar ,hiçte herek yok.

0

kesinlikle girmemeliyiz ab nin kölesi olmak bize göre değil ayrıca abd den şuan daha üstünüz

0

bence girmemeliyiz avrupa birliği bizi örnek alıp onlar bize uysun biz niye onlara uyup kendi örf adetlerimizden geçiyoruz ki

0

bence girmeliyiz ama alacaklarını sanmıyorum daha çok din ile yürütülüyoruz alınmayız yani boş hevesler

0

keşke ne avrupası ne birliği diyebilseydik fakat ülkemizin ekonomik durumunu düşündüğümüz zaman en hızlı çözümlerden biri olarak gözüküyor.

0

gırmemeliyiz çunku sorunlar olusabliri ve bu ülkeyi yorar

0

tabiki girmemiz gerekiyor bu milletimizin refahı ve mutluluğu için önemli bir unsur.

0

avrupa birliğine girmemiz için daha kırk fırın ekmek yememiz gerekiyor.bu ülkede kadına şiddetin,finansal konuların arttığı bir ülkede malesefki bizim girmemiz zor görünüyor. özellikle de siyasette yaşanan kavgalar çatışmazlıklar oldukça ilerleyemeyiz zaten.bugün özellikle de tbmm'de yaşanan kavgaların hatta yumruk yumruk birbirlerine girdikleri görüntüler oldukça biz zaten avrupa birliğine giremeyiz zaten girmeyelim de bence.çok ayıp bir şey bu milletvekillerinin böyle bir şey yapması böyle bir görüntüde olmaları gerçekten çok üzücü.daha aslında birçok şey var mesela çocuklara yapılan acımasızca şeyler,kadın istismarları,hayvanlara yapılan eziyetler,cinayetler yani daha daha bir sürü şey o yüzden bizim avrupa birliği girmemiz mümkün değil zaten girmeyelim de eğer ki böyle olacaksa.

0

avrupa birliği ' ne girmeliyiz. avrupa kültürü içinde asimile olmamalıyız.

0

avrupa birliğine girmemiz lazim . ekonomik olarak onların da seviyesinin üzerine çıkarız.hem avrupa'da serbest dolaşım hakkı olur .vize ve pasaport olayı ortadan kalkmış olur.ama maalesef avrupa birliği bir hristiyan kulübü olduğu için aralarına müslüman ülke istemiyorlar.bunu defalarca dile getirdiler zaten.bu yüzden fazlada umitlenmememiz gerekiyor.

0

abi bizim ne isimiz var hıristiyan aleminin tayfasinda. birkere biz daha basvuru icin daha kapilarindayiz daha birkaç onceligi gecmemiz için daha kapilarını çalacağız uye olmak icin basvuru yapacagiz daha 72 kıriter var ve biz sadece daha 3 tanesini gecebildik. biz natodayızda bize ne faydasi var normalde nato uye ülkeler birbirini kollar ve birine zarar geldimi digerine yapilmıs kabul edilmekte fakat amerika birlesik devletleri bizim ulkeye ihanetlik ederek gidiyor bizim düsmanlarımizla yarim yapıyor laf lafa gelince bizim iliskiler cok iyi derler. sana gore öyle ama elingavuruna güven olmaz arkamizı döndüğümüzde elinde bicakla sirtimidan vururlar.

0

ingiltere gibi büyük bir tarihi ve geçmişi olan bir ülkenin fiti fiti kaçtığı avrupa birliğine girmeyi neden bu kadar çok istiyoruz anlamıyorum belki girersek ekonomimiz dahada canlanacaktır ama şunu unutmayalım ki onlar bize muhtaç durumdalar biz değil evet avrupada gezilecek görülecek yerler çok fazla belki rahat geçiş için güzel bir şey olabilir ama bence girmeden 95 sene güzel güzel yaşadıysak bundan sonrada o şekilde yaşamaya devam edebiliriz. yaşasın tam bağımsız türkiye

0

mehaba herkesin fikri farklıdır. ama bence avrupa birliğine katılmamalıyız.

0

bence katilmaliyisiz cunku avropa olkeleri bize ramen daha cok inkisaf etmisler eyer bizde avropa birliine uzv olsaq dahada cok inkisaf ederiz bence

0

hayır avrupa birliği girmek için uğraşmaya çalışmak zaman kaybı

0

avrupa birliğine girmekte asıl niyetimiz nedir diye sormalıyız öncelikle ? gerçekten girmemiz gerekli mi ? artıları ve eksileri nelerdir diye bakmalıyız. ilk olarak olumlu taraftan başlayalım. avrupa birliği'ne girmenin ilk güzel yanı insan hakları ve çalışma koşullarındaki iyileşmelerdir.örneğin ülkemizde de yasak olsa da sigortasız çalıştırmaya cezalar çok ağır cezalar yok ama bu birliğe girince oranın kuralları daha katı olacağından bu konuda çalışanların hakları konusunda iyileşmeler olucaktır.birliğin ekonomik birlikteliği çok ciddi bir ekonomik değer olucağı için ekonomik iyileşmeler de olucaktır.ayrıca birliğin kendi içindeki denetimi ve katı kuralları de belli konularda düzen getirecektir.gelelim olumsuz yanlarına; ilk olarak türkiye devleti, bu birliğe girmek için çok uzun zamandır mücadele ve emek veriyor.her karşısına çıkarılan ve şart koşulanları yapsa da önüne hep başkaları çıkarıldı ve bu da birliğe karşı güvensizlik ve itimatsızlık oluşturuyor.bunun yanında birlik üyelerinin ülkemize karşı alenen gösterdikleri düşmanca tavırlar ciddi soru işaretleri oluşturuyor ve ülke olarak birliğe karşı isteksizlik oluyor.bütün bunları dikkatlice ölçüp tartınca ve gözönüne alınca şahsi düşüncem birliğe girmek ülkemize çok fayda sağlamayacaktır.

0

avrupa birligine girersek bir yandan iyi bir yandan kötü olck iyi yönü daha refah rahat bir hayat şartlari sunmak acisindan iyi olck kötü yani ise avrupaya bagli bir ülke olcaz

0

bence girmemeliyiz biz değil onlar bize muhtaç olsunlar. avrupa birliği sanki çok iyi çok hak savunuyordu avrupa birliğine girecegiz. avrupa birliği daha çocukların mama parasını bile üye olan ülkeler vermiyor nasıl bize verecek daha hakli haksizi tam bilmiyorlar nerde adelet varsa sanki ona karşılar. nerde bi yolsuzluk varsa sesini etmiyorlar her yıl üye ülkelere para vermeyecek mi hanı kime vermiş peki. gorevlerinden biri de savaşa karsibcikip savaş istememesi ama dünya savaş yeri olmuş sesini bile cikarmiyor. avrupa parlamentosunu beğenmiyor um benim fikrim girmeye lim çünkü bos davadır

0

avrupa birliği'ne tabii ki girmemeliyiz şu an kendi helikopterimizi tanklarımızı silahlarımızı kendimiz üretmeye başladık ab üye olursak bu teknolojiyi onlardan alacağımız için kendi üretimimiz den vazgeçeceğiz ve dışa bağımlı hale geleceğiz zaten her konuda dışa bağımlıyız ve bırakalım da silahımızı helikopterimizi kendimiz yapabilirim ülkemizde bunları yapabilecek çokça insan var eğer onlardan alırsak bu bizi gerilemeye itecektir. avrupa birliği özgürlükçü bir ülke değildir onların kendi planları kendi tasarıları var ve o birlikte ki tüm ülkelere bunu da yapmaya çalışıyorlar avrupa birliği denilen şey öyle özenilecek bir şey değil.. dilimizi dinimizi bile kendilerine çekmeye çalışacaklardır ayrıca avrupa birliği üyesi olan insanlar mesela bulgaristan küresel mali kriz olduğu için bulgaristan bunu kendi içinde kendi ülkesinde çok kötü bir biçimde yaşıyor ama biz krizden etkilenmiyorum çünkü avrupa birliği üyesi değiliz avrupa birliği 5 veya 6 kişilik kanka grubu gibi bir şey birine bir şey olduğu zaman diğerleri desteklemek zorunda bir iyi bir şey yaşadığı zaman onun yanında olunup eğlendirmek zorunda biri zor zaman geçiriyorsa diğer 6 kişi de onun yanında olmak zorunda bu yüzden her ülke kendi içinde bir karara varıp atılacak adım her neyse öyle bir karar almalıdır zaten türk'ün türk'ten başka dostu olmadığı için avrupa birliği üyelerinin bizim dostumuz olacaklarına hiçbir şekilde inancım yok avrupa birliği'ne kesinlikle girmemeliyiz allah bize o günlerden korusun.