0

bence girmeliyiz, ne kadar bizi sevmeselerde onlardan geri kalmamalıyız

0

zamanında türk medeniyeti olarak avrupadan kat kat üstün olduğumuz halde mevcut konumda geçmişte siyasilerin başarısız yönetimleri ve taş üstüne taş koymamaları yüzünden geri planda kalmaktayız. avrupa birliği modern açıdan birkaç gömlek üstün olduğu için girmekte fayda var. fakat biz daha islam ülkeleri olarak birlik bile olamadığımız şu günlerde avrupa birliği bile bize hayal kalır.

0

avrupa birliğine girme aşkını anlamış degilim. bizim müslüman olmamız buna engel oluyor. ama müslüman olmak avrupa birliğine girmekten daha kutsal birşey oldugu için çok da sıkıntı degil. :)

0

yok girmemeliyiz
biz müslüman bi ulkeyiz
ve avrupa birliğinin rahatlığı biz müslümanları uzer o yüzden girmemeliyiz

0

ne yazikki bizi avrupa birliğine alacak yok almazlar da. tek sıkıntı bizim müslüman olmamız aslında. ama yine de biz türkler avrupa birliğine gireceğiz diye uğraşıp duruyoruz.

0

biz girmek istiyoruz tabi ama bizi alan yok avrupa birliği'ne.kopenhag kriterlerine uyum süreci vardı bir dönem düşünce suç olmaktan çıkmıştı.güzel gelişmeler oluyordu ülkemizde.şimdi kendi içimize kapandık.avrupa birliği'ne girmek hem ekonomik hem insan hakları açısından hem de gençlerin gelecek rüyası için kaçınılmaz bir biçimde gereklidir.

0

evet girmeliyiz. hepimizin geleceği için gerekli

0

avrupa birliğine girmek yerine şangay beşlisini tercih ederim avrupa birliğine girecek olsak avrupanın fakir devletlerine yardım etmek zorunda kalacağız ve buna eminim bize de yardım eden olmayacak

0

ekonomik ve diplomatik ilişkililer açısından girmeliyiz

1

avrupa birliği ne girmemiliyiz. zaten bizide almazlar. bence türk birliği kurulmalı.

0

avrupa birliği, avrupa'daki ülkelerin bir savaş durumu yada başka bir olay karşısında örneğin bir doğal felaket hep birlikte hareket etmesi için kurulmuştur. ancak avrupa ülkeleri bu durumu kendileri dışındaki ülkelere sıkıntı çıkartmak olarak ilkesini değiştirmiştir.avrupa ülkeleri bu ilkesinden vazgeçmelidir. şuan için girilmesi taraftarı değilim. ancak uzun vadede avrupalı ülkeler ile ticaret yapmak için bu önemlidir. avrupa birliği ülkeler kendi aralarında ticari anlaşmalar imzalar. ve birbirlerine avantaj sağlarlar. türkiye buna karşı shangay 5lisi hamlesi yapmıştır.shangay 5 li si rusya ve çin ağırlıklı bir olaydır. ancak avrupa da önemlidir. ekonominin kalbi avrupa da atar. bunun yanında dış politika için çok önemli bir alana sahiptir.

0

istenmediğimiz yerlere girmemeliyiz ab bizi istemiyorsa zaten biz istemiyoruz

0

avrupa birliğine girsek ne olacak ki hangi avrupa birliği üyesi bir ülkeden geriyiz hiç biri üstün oldugumuz ülkeler de var tutturmusum avrupa birliği falan ne gerek var kur türk birliğini kur türk islam birliğinin yada kur islam birliğini avrupa birliğinde ne yapılıyorsa yap orda da sen bence yıllarca boşa kandırıldık alınmayacaz zaten istenmediğimiz yere girmeyi neden zorlarız ki bu zaman a kadar yoktuk avrupa birliğinde olmayalım ne kaybedez hiç bir şey ama kuracagımız bir islam birliği islam ve ülkemiz adına çok şey kazandıra bilir avrupa birliğine karşıyım iyi birşey olmaz ingiltere neden çıksın

0

türkiye cumhuriyeti devleti gelişimi için girmelidir.çok geç kalındı .eğitimde sporda sanatta ekonomide çok faydalı bir konumda olacaktık

0

hiç gerek yok girmeye türk'ün türktem başka dostu yoktur bi yararı olmayacak bize

0

avrupa birliği kendi içerisinde birlikte hareket edebilen bir yapıya sahip değilken, haçlı ordularının temelini oluşturduğu bir birliğe girmemiz doğru değildir.

1

avrupa birliğine girmek bizim için çok büyük bir kazanç olur, ancak ben girebileceğimizi düşünmüyorum.

0

bence şöyle gerek var.ülke anlamda demokrasiyi uygulayamıyor,insan hakları,hukukun üstünlüğünü sağlayamıyoruz.zaten laiklik diye bir şey yok ama devlet kurumlarında bu durumu azaltmaklada başlanabilir.

0

evet girmeliyiz ama bu tabi o kadar mümkün değil zamana ihtiyaç var diye düşünüyorum anca 2023 yılındqn sonrs tamamen gelişmeye başlayacağımız için o yıldan sonrs girebiliriz diye düşünüyorum başka yolu yok ama bizi bazı ülkeler orda görmek istemediklerini açık açık söylüyorlar ve bu durum da bizi bu duruma sokuyor inşallah bşraz daha sabırlı olmalıyız diye düşünüyorum inşallah olacak bu soru için sorumani ekibine teşekkür ederim.

0

bence girmemeliyiz.
avrupa birliğine girmemizi isteselerdi, şimdiye kadar çoktan alırlardı.
bir çok emek harcandı ve buna rağmen giremediysek, bu saatten sonra girmemizin bir anlamıda yok diye düşünüyorum.