0

yükde hafif pahada agır olanlarla başlarlar ve tüm eşyalara haciz konulabilir

0

eve haciz geldiginde hacilerin aldiklari evi alir arabayi alir ve dukkan el konulur fakir olunca evdekileri alir televizyon makine gibi aletleri alabilirler artik ve sakalari yoktur

0

hiç yaşamadım inşallah da yaşamayız ama bildiğim kadarıyla haciz para eden eşyalara uygulanıyor. teknolojik aletler veya beyaz eşyalar gibi..

0

haciz gelinn kişinin üzerinde para yapacak mal mülk var mı diye bakıyorlar. araba, daire, bağ bahçe, arsa vesaire gibi şeyler var mı, yoksa oturduğu evinde para yapacak eşşya var mı televizyon gibi buzdolabı, çamaşır makinesi gibi teknolojik aletlere bakıyorlar.. oturdukları koltuk takımı, tv ünitesi vesaire para yapacak şeyler var mı ellerinde diye bakıyorlar. varsa alıyorlar... sonra onları satıp o kişinin borcundan düşülüyor...

0

önceden herşeyi haciz edebiliyorlardı, bunu yaşamış biri olarak evde ne var ne yok gitmişti çocuktum asla unutmam o günü . eve geldiğimde evde hiç birşey kalmamıştı çilingir yardımı ile kapıyı açıp bizden izinsiz evde ne var ne yok götürmüşlerdi; televizyon, buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, koltuk takımı, halılar, tost makinesine kadar ne var ne yok ise götürmüşlerdi. ama şimdi öyle yapamıyorlar ev haczi kalktı bildigim kadarıyla artık haciz genel olarak elektronik ortamda yapılıyor banka hesaplarına üzerinde ki olan mallara ( araba , ev, arsa ) gibi bide şöyle olduğunu duymuştum evde olan çift eşyaların bir tanesine uygulanıyor ve izinsiz girilmesi yasal değil mesela şöyle örnek verelim 2 buzdolabı var ise 1 tanesine haciz kararı cikabiliyor ama buzdolabı tek ise öyle bir şey söz konusu değil.

0

maddi değeri olan ve sayısı 2 adet her eşyaya haciz uygulanabilir. mesela evde 1 adet televizyonunuz var ise haciz gelemiyor televizyona ama eğer 2 tane var ise ikisi arasından en pahalı olana haciz gelebiliyor. bu şekilde her eşyaya haciz gelebilir. ama artık haciz işlemi uygulanmiyor haciz depoları dolu koyacak yerleri kalmadı ve alinan mallar nakite çevrilemiyor eşyaları taşıdımları ile kalıyorlar o yüzden haciz işlemi uygulamıyorlar.