0

kuran ı kerim de ise mülk suresi beşinci ayetinde gök katmanlarındaki ilahi emirleri taşıyan meleklerden kulak hırsızlığı yaparak bilgileri çalmaya çalışan şeytan ve cin taifesinden söz edilerek, göğe ulaşmalarının engellendiği buna yeltenenlerin peşine alevli bir ateşin düştüğü şeklinde açıklama vardır.bu da insanoğlunun yıldız kayması dediği olayı açıklıyor diyorum.

0

yıldız kayması tabir edilen olay, samanyolu galaksisi yani dünyanın içinde bulunduğu galaksi [ çünkü biz ancak onları görebiliyoruz ] deki meteorların gök taşlarının atmosfere girerek yanmasının gözle görülmesidir. kuyruklu yıldızların kopan parçaları buna sebep olurlar. atmosfere girdikleri anda parçalanarak yanarlar.

0

şimdi bizim insanlarımıza yıldız kayması desen ilk söyleyecekleri şey, aa yıldız kayıyor dilek tutalım kesin gerçekleşir gibisinden bir saçma sapan bir kavramdan bilgiden yada olduğunu varsaydiklari bir inançtan bahsederler ki öyle birşeye inanan gerçekten saftır. genel olarak zaten bu tür olayları televizyon yada gerçek hayatta nadir de olsa denk geliyor, görüyor yada duyma ihtimalimiz oluyor hoş bir görüntü olduğundan hiç şüphemiz yok ama kesinlikle dilek tutacak kadar da yada böyle birşeyi aa yıldız kayıyor dilek tutalım kavramını besleyecek dile getirmeyecek biri olarak sizlere diyebileceğim tek şey saçma ama güzel .