0

yağan yağmurlar sonucu, toprak yumuşadığı için meydana gelir. daha çok dağ yamacı bölgelerinde oluşur.bu tür risk bulunduran yerlerde dikkatli olunmalıdır. gerekli önlemler alınmalıdır.

0

toprak kayması fazla yağış alan yerlerde meydana gelen bir doğal afettir. zeminin yüksek olması yükseltinin fazla olması da bunu destekler. özellikle karadeniz bölgesinde toprak kayması en çok görülen doğal afetlerden biridir. çok fazla yağış aldığı zamanlarda toprağın hızlı ve şiddetli bir şekilde aşağı inmesiyle meydana gelir. çok fazla mal ve can kaybına yol açar.

1

toprak kayması zeminin sağlam olmadığı, ağaçlandırmanın yapılmadıgı yerlerde olur.

0

toprak kayması diğer adıyla erezyon oluşumu eğik yerlerde, ağaçlandırmanın az olduğu ve toprağın yumuşak olduğu yerde olur. oluşumu ise yağan yağmurların toprağı taşıması sonucunda oluşur.

0

toprak kaymasının belirli nedenlerinden biri de tabii ki yağmur olduğunu söyleyebiliriz. çünkü sonbahar ve kış aylarında genelde yağışlı geçtiği için toprak yumuşak oluyor ve bir anda kayma olabiliyor . genellikle karadeniz bölgesinde toprak kaymaları oldukça fazladır. orada dört mevsim neredeyse yağmur yağdığını ve toprakların tamamen yumuşak olduğunu görebiliyoruz. biraz dağlık alanlarda bu toprak kayması görülebiliyor. o yüzden biraz olsun insanların dikkatli olması ve tekrardan böyle ortamlarda bulunması gerektiğini düşünüyorum.